2018. január 14., vasárnap

2018. január 17.: Újhold a Bakban - "Itt az idő, most vagy soha!"

Szerdán az év első Újholdja egy teljesen új ciklust nyit meg és ízelítővel készül nekünk a 2020-as energiákból! A Bak jegy rendkívül kitartó és specialitása, hogy rálátást s gyakorlatias megvalósítási lehetőségeket biztosít, ha hajlandóak vagyunk tenni az eredményekért. Tehát az Újhold egyértelműen felfedi előttünk, hogy a következő években (akár évtizedekben) mely területen vannak hosszú távon beteljesítendő társadalmi és egyéni feladatköreink. 


A Bak a zodiákus 10. jegye, mely leegyszerűsítve képletünk csúcspontjának feleltethető meg. Így a Bak minőség az, mely energetikailag a céltudatot, a kivitelezést, a felelősségvállalást és a megingathatatlanságot közvetíti. Tehát az Újhold is az év indító Telihold kardinális energiáit továbbítja, sőt, fokozza, mivel ezúttal 6 bolygó energiáját a Bakban koncentrálja. Közülük négyen (Nap, Hold, Plútó, Vénusz) együtt is állnak és egy másik dinamikus jegyből, a Kosból kapnak erőteljes, ébresztő „simogatást“ az Uránusz bolygótól. De vajon mire lesz ez jó nekünk?

Arra, hogy felismerjük, vannak olyan korlátok magunkban és nemzetünk illetve az emberiség szintjén, amiket itt az idő végleg ledönteni! Hogy sajnos még most is vannak olyan szervezetek, intézmények, melyeknek nem szabadna tovább működniük. És hogy vannak olyan döntések, ítélkezések, melyeket egyáltalán nem kellene többé elfogadnunk.... 
Ebben mindannyiunk felelőssége benne van: az enyém, a Tiéd, az övé, az övék, mindenkié. Uránuszi újítással kéne végre elhagynunk a járt utakat a járatlan(ok)ért, erre hívja fel figyelmünket az Újhold minden egyes energiaforrásával! A szükséges változtatásokat természetesen nem egyszerre kell kivívnunk (erre ott lesz majd 2020), viszont a fejünkben most kell eldőlnie, hogy „Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!“*
Ha őszintén végiggondoljuk, hogy kinek az elképzeléseit éljük, amikor körbenézünk a világban, mit válaszolnánk? A sajátunkat? Vagy valaki másét? Vajon mi az ára ma annak, ha valaki önmaga elveihez hűen, hitelesen akar élni? A közösség segíti őt (Uránusz) vagy gátolja (Szaturnusz)?


Az Újhold másik fő iránya, hogy milyen meglepő megoldást, csodálatos átalakulást vagy forradalmi döntést tudunk produkálni a valódi szabadságunk elérése érdekében. Ennek megfejtéséhez több szintű megértés és összpontosítás lehetősége jelenik meg az égen és a Földön is. A Szaturnusz a Merkúrral egyesülve gondolataink, míg a Jupiterrel együttálló Mars a cselekvő energiánk erős koncentrációjáról szól. Ráadásul jelenleg nincs retrográd (azaz hátráló) mozgású bolygónk, ami különösen kedvez terveink beindításának és megvalósulásának.

A Bak Újhold személyre szóló üzenetét úgy tudjuk átvenni, ha születési horoszkópunk megkeressük a Bak 27. fokát. A 2. házban például az anyagi helyzetünk forradalmasításáról lehet szó, míg a 10. házban karrierbeli kívánságaink, életcélunk eléréséhez szükséges eszközök megjelenéséről és felismeréséről. Az érintett ház és/ vagy bolygó tehát jövőnk nagyon fontos meghatározója lesz, ezért erre az életterületre most mindenképpen időt és energiát kell áldoznunk. Ezen kívül nézzük azt is végig, hogy a kardinális jegyek (Bak, Rák, Kos, Mérleg) 27. foka környékén vannak-e más jelölők, mert akkor bizony ők is hamarosan főszereplőkké fognak válni mindennapjainkban.
Aki nem találná ábráján a Bak 27. fokát, vagy nem ismeri ki magát a képletolvasásban, írjon nekem a pontos születési adataival (születési idő órával+perccel ill. születési hely megnevezésével) és szívesen segítek meghatározni.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

*Idézet Petőfi Sándor Nemzetei dal c. költeményéből, mely a mai napig aktuális és így rendkívül elgondolkodtató.... Itt ér össze a jegyváltlással ismét aktivizálódott Szaturnusz múlt idéző mivolta és az uralmi rendszerek megdöntésének realizálása. (1848 – Plútó és Uránusz a Kosban, 1989- Uránusz és Szaturnusz is a Bakban) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése