2017. március 9., csütörtök

2017. március 12.: Telihold a Szűzben – Gyógyítsd be sebeidet, építsd a lelked!

A Telihold minden hónapban a legjobb alkalmat kínálja nekünk, hogy negatív érzéseinknek, mintáinknak végleg búcsút tudjunk inteni. Azonban a mostani holdtölte nem csak valaminek vagy valakinek az elengedéséről, hanem az épülésről is fog szólni. A vele egy napra eső tízmilliószoros teremtőnap pedig meghatványozza lehetőségeinket, hogy kívánságaink beteljesülhessenek.


A vasárnapi Telihold egy olyan megoldatlan problémát hoz a felszínre, mely már régóta „be van ragadva” életünkbe, mintha uralkodna felettünk és mindenféle gátakba ütköznénk, mikor végre kezünkbe szeretnénk venni az irányítást. Talán úgy próbáljuk saját figyelmünket elterelni, hogy folyamatos keresésben vagyunk, újabb és újabb információkat, kiutakat akarunk találni a megoldhatatlannak tűnő szituációból, de végül mindig az alapkérdéshez jutunk vissza... Mindeközben pedig mintha valójában valami nagyon mélyről ellenállásra kényszerítene bennünket a helyzet előremozdításával kapcsolatban. Sőt, az is előfordulhat, hogy végtelen elbizonytalanodást érzünk, hogy melyik sugallatra hallgassunk: „induljak végre” vagy „maradjak inkább”?

A Halak Nap és a Szűz Hold szembenállásának legfőbb témája mindig fizikai és lelki gyógyulásunkkal kapcsolatos. Ha a testünk valamilyen betegségben szenved, mindig a lélek szintjén kell elsőként feloldani a problémát. Itt és most, március 12-én értelem és érzelem küzd egymással: érzem mit kéne tenni, de akkor miért nem gondolom ezt logikusnak?
Talán nem jó helyen keressük a választ. Kitartással (Mars a Bikában) és kreativitásunk gyakorlati megélésével (Plútó a Bakban) juthatunk el oda, hogy tudatunk kitágul és nem érzelmi, nem értelmi, hanem szellemi szinten fejlődünk.
Ugyancsak ezt támogatja a Jupiter és az Uránusz oppozíciója által betörő megfékezhetetlen szabadság- és békességvágy; illetve a retrográd Vénusz kapcsolatainkat és anyagi forrásainkat is átértékelő mivolta.

Tehát ezzel a Teliholddal egy hidat kell „építsünk” az eszünk és a szívünk között, amin minden félelmünk, kételyünk ellenére (Szaturnusz a Nyilasban) át kell kelnünk. Út közben persze leugorhatnánk innen kétségbeesésünkben, hogy esetleg elnyeljen a mélység........... De aki bátor, inkább felemeli a fejét, így megláthatja az égi magasságokat és fel is tud oda emelkedni! Ha ez megtörténik, a jutalmunk egy igazán mély, univerzális megértés lesz, és általa a várva várt gyógyulás is elérkezik a lelkünkbe.

A napokban rengeteget segíthet az energiamunka (pl. reiki, angyalterápia, asztrológiai meditáció), ráadásul a teremtőnapnak köszönhetően az átlagosnál könnyebben, gyorsabban érhetjük el vele a kívánt célt.

Remélem, a hétvégén mindannyiunk "hídja" megépül és útközben valahol megtaláljuk a saját gyógyírünket a helyzetre! 

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Az online Telihold meditációt itt megnézhetitek.
Az online Teremtő meditációt Tízmilliószoros Napra itt megnézhetitek.
Kellemes kikapcsolódást! 😊

2017. március 5., vasárnap

2017 áttörései, változásai, új perspektívái (avagy a Jupiter-Uránusz ellentétről)A Nap Évét (2017. március 20. - 2018. március 20.) igen izgalmas konstellációk kísérik.
Ezek közül az egyik legfontosabb a Jupiter és az Urnáusz közötti szembenállás.
Az Uránusz a szabadság, az egyenlőség, az újító szellem és a szellemi ébredés (illetve maga az asztrológia jelölője is); a Jupiter pedig a hité, a szerencséé, az értékítéleté. Tehát a köztük lévő ellentét elsődegesen szellemi szinten hat: életszemléletünket teszi próbára.
Az Uránusz a dinamikus Kosból küldi az energiákat: megállíthatatlanná teszi a reformokat akár a társadalmi rendszerekben, akár egyénenként. Ez nyilvánvalóan egyfajta nyughatatlanság érzést hoz mindannyiunk számára; viszont meg kell próbálnunk ezt nem idegességként, hanem ingerként megélni. Ez az a hatás, ami nem hagy minket megrekedni, sokkal inkább segíteni akar a változtatások véghezvitelében. A Mérlegben járó Jupiter pedig a kiegyenlítődést, a kapcsolataink rendbetételét támogatja.
Vagyis egy nagyon erős indíttatást érezhetünk arra, hogy fellázadjunk minden olyan dolog, rendszer vagy személy ellen, aki személyes szabadságunkat korlátozza... Minél bezártabbnak érezzük magunkat, annál sürgetőbb lesz a váltás. Bár megélésében nem feltétlenül a legegyszerűbb, valójában ez egy rendkívüli lehetőség és szerencsés állás ahhoz, hogy fejlődhessünk.
Először 2016. decemberében aktiválódott ez a fényszög, azután most, azaz 2017. márciusban és utlojára 2017. szeptemberben hozza majd elő ugyanezeket a témákat.
Az egész évet tekintve azonban váratlan fordulatokat, ismeretségeket, hirtelen sikereket vagy gyarapodást, áttöréseket tartogathat. Persze az, hogy ez melyik életterületünkre esik (esetlegesen mely bolygókat aktivál még), arra csak a személyes születési képlet adhat választ.

Nézzük meg, hogy a különböző tengelyekre (szembenálló házakra) vetítve milyen hatásra számíthattok:

1-7. tengely (gyakran Kos vagy Mérleg Aszcendens esetén): kardinális tengelyként egyértelmű cselekvő erőt kölcsönöz, mely egy aktív gyarapodási folyamatot indítbe az 1. ház (szubjektivitás) és a 7. ház (külvilág, kapcsolatok) területén. Az Uránusz-Jupiter feszültsége bátorságot kölcsönöz, hogy össze tudjuk egyeztetni, ki tudjuk egyensúlyozni a tetterőnket és a harmóniára törekvést. Konkrét "történésként" az önvalónkra ébredést, a belső intelligenciánk fejlődését, egy totális átalakulást tudnék Nektek mondani. Ha úgy érezzük, valaki vagy valami már-már az őrületbe kerget minket, annak nyilvánvalóan az a célja, hogy egy új mentális funkciót aktiváljon nálunk, továbbfejlesszen minket.

2-8. tengely: ha az első fix tengelyt érinti a Jupiter-Uránusz ellentét, akkor azt kell bizony megtanulnunk, hogy csak a változás az, ami állandó... Pénzügyeinkben, pénzkereseti lehetőségeinkben vagy befektetéseinkben jöhet valamiféle nem várt fordulat, ami nem feltétlenül negatív, hanem inkább a meglepetés erejével ható lehet. A szellemi szint megéléséhez fontos ezen a tengelyen az, hogy jól határozzuk meg saját értékünket. Jól ismejük a mondást, "ha szeretjük magunkat, akkor tudnak mások is szeretni minket". Ugyanez igaz értékünkre is: amennyire mi tartjuk magunkat, annyira tartanak minket mások is!

3-9. tengely: ez az ún. gondolattengely, mely érintettsége esetén új felismerésekhez kell eljutnunk. A kardinális  (1-7. és 4-10.) tengelyekhez képest itt passzív cselekvő erők lépnek működésbe. Elsősorban szellemileg kell nyitni, tágulni és egy jóval szélesebb látókört kialakítani, mint ami eddig jelen volt életünkben. Megnyilvánulási formáját tekintve hirtelen jött (akár hosszabb, akár rövidebb) utazás alakulhat, vagy például találkozhatunk egy "tanítóval" (aki nem feltétlenül tanár vagy mentor hivatású), aki segít nekünk egy másik spirituális szintre eljutni. Továbbtanulási ill. nyelvtanulási törekvéseink is erősen támogatottak ebben az időszakban.

4-10. tengely: ez a kardinális individuumtengely, mely az egyén (10. ház) és a származás, otthon, család (4. ház) témakörét állítja a Jupiter-Uránusz oppozíció középpontjába. Igen tiszta megélésekről van szó, melyek kiállták az idő próbáját; például régóta húzódó költözési kérdések megoldódhatnak, karrierbeli változások történhetnek (előrelépés, munkahelyváltás, ezek miatti költözés).

5-11. tengely: itt a 2-8. tengely kiegészítéseként közvetett birtoklásról van szó, azaz ha erre a tengelyre esik az oppozíció, akkor a szabad akarat és a szuverenitás kérdése kerül előtérbe. Vajon elég szabadok vagyunk kapcsolatainkban és kreativitásunkban? Egyfajta újjászületésben lehet részünk a Jupiter & az Uránusz hatására, ami jelentheti alkotóerőnk megújulását, új vállalkozás indítását, gyermek születését, humanitárius célokért való küzdelmet vagy új szerelmi kapcsolat megjelenését életünkben.

6-12. tengely: az érzékelés tengelyén vagyunk, tehát itt az éberségünk kerül a középpontba. Itt a legnehezebb megfogalmazni, mit is válthat ki a Jupiter-Uránusz ellentéte. Leggyakrabban egészségi állapotunkat érntheti, amit (természetesen nem életveszély esetén) legjobban mi magunk tudunk kezelni. Például meditációval, befeléfordulással, sporttal, spirituális módszerekkel stb., bármivel, ami segít idegrendszerünket úgy mond "felfrissíteni": pillanatnyilag kikapcsolni, majd újraindítani. Fontos feladat lehet még itt a mindennapok megszentelése, hogy megtanuljunk hálát adni azért, ami van, illetve, hogy általa találkozhassunk egy másik világgal s annak összes misztikumával.

Aki nem tudja, melyik házára/ tengelyére esik a Kos és a Mérleg jegye, a születési adataival jelentkezzen nálam (www.facebook.com/pozitivkisugarzas), szívesen segítek a megállapításában.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2017. március 4., szombat

A Vénusz retrográdról


A Vénuszt körülbelül 1,5 évenként néhány hétig hátráló mozgásban láthatjuk a Földről, ami bizony kihívások elé állíthat minket. Idén március 4.- április 15. között éljük meg ezt az időszakot. A retrográd mozgás a Kosban kezdődik, majd visszatér a Halakba. Összességében ez egy olyan bő hónap lesz, mikor kapcsolatainkban, értékrendünk alakulásában és pénzügyeinkben is aktívabb időszakra számíthatunk.


Viszont a Kosnak köszönhetően leginkább az önmagunkkal való kapcsolatot fűzhetjük szorosabbra. Mivel a Mars és az Uránusz is a Kosban jár, a kérdés az, mit akarunk valójában és tényleg efelé törekszünk-e. Ki kell jelölnünk saját területünket, ami szükségszerűen átrendeződésekkel, akár veszteségekkel jár.
Viszont a szemben, a Mérlegben járó Jupiter mégis csak segít, hogy minden cselekdetünkkel a harmónia, kiegyenlítődés felé haladjunk.
Április 3-tól, mikor a Vénusz visszaérkezik a Halakba, ismét aktiválódik a Chiron és a Neptunusz varázslatosan segítő energiája. Gyönyörű, hogy a Vénusz még az irányváltása előtt egyesül a Chironnal. Tehát ez egy jó alkalom lesz, hogy a belsőnkkel való kommunikációt magasabb szintre emelhessük és sérült kapcsolatainkat meggyógyíthassuk.

A következő kérdések megválaszolása, ezeken való tudatos munka elősegítheti a retrográd Vénusz kínálta lehetőségek kiaknázását:
- Milyen konfliktusaink vannak más személyekkel? És mi ennek valódi oka?
- Mi nem működik (jól) párkapcsolatunkban?
- Hogyan értékeljük a materiális és lelki dolgokat magunk körül?
- Mennyire (jól/ reálisan) értékeljük saját magunkat? (Akár otthon, akár a munkaerőpiacon, vagy akár a világban.)

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2017. március 1., szerda

Holdszünetek - 2017. március


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?
  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)
A teljes márciusi holdnaptárat itt találjátok.

Nézzük most a márciusi holdszüneteket: