2017. január 11., szerda

Az újabb merkúri fordulat - Pillants be jövődbe!

Kép forrása: infoworld.com


A Merkúr alig hogy megkezdte előre menetelését, ma jegyet is vált a nagy ívekben gondolkodó Nyilasból a racionális Bakba: rendszerezett mentális energiákat hozva ezzel.
Tehát a megfontolt -hosszú távú- tervezés időszaka nyílik meg előttünk, amit a napokban ható Telihold (jan.10-12-14.) energiák is támogatnak. Amelyik házunkat a Bak uralja*, azon az életterületen most kíváncsibbá válunk; kiemelten abban a kérdésben, hogy hogyan tudnánk ezen a téren célt érni és bebiztosítani magunkat. Időbeosztásunkat és kereteinket is érdemes megvizsgálnunk: mi az, ami tényleg megvalóstható az életünkben anélkül, hogy túlzásokba esnénk. A Bak rendkívül gyakorlatias s eme jó tulajdonságát érdemes és ki is kell most használnunk! 


Mivel december első felében (a retrográd mozgása előtt) már járt a Bakban a "Hírnök bolygó", a mostani szakaszban megkapjuk a második esélyt, hogy szépítsünk és a (dec.2-19. között) kihagyott lehetőségeket megragadhassuk. Az akkor elakadt, rejtve maradt információk most előjönnek. Világossá válik, hogy tudásunk hol maradt még hiányos célkitűzéseink eléréséhez.
Január 29-én ismét egy fontos dátum következik, ugyanis a Merkúr összetalálkozik a Plútóval, ebben a brutálisan céltudatos Bak jegyben. Az igazság felderítése nevet adnám a konstellációnak- ez lehet a csúcspontja az idei Bak Merkúr periódusnak.

Járjatok sikerrel!
Sebestyén Ági

*A Bak uralta életterület meghatározásához a pontos születési időre (órával+perccel) van szükség. Akinek segítségre van szüksége, írjon üzenetet a Facebook-on keresztül az adataival, szívesen segítek ;)

2017. január 10., kedd

2017. január 12.: Telihold a Rákban – Érzelmi hullámvasút

A 2017-től mindenki változásokat vár. Hozni fogja! Kapásból egy rendkívüli Telihold elébe nézünk. Bár kétségtelenül belső és külső feszültséggel áthatott napok következnek, de ez az időszak felébresztheti a bennük lévő bölcsességet, felszínre hozza a tisztulásra váró tudatalatti folyamatokat, ezzel felkészítve minket egyfajta megújulásra. Általa pedig kreatív ötleteinket az anyagi világban is meg tudunk majd valósítani a következő hónapok folyamán.


A csütörtöki konstelláció egyik fő energiája maga a Telihold, vagyis a Nap és a Hold polaritása. A Bakban álló Nap és a Plútó, azaz az univerzum „óriásai” egyesítik erőiket: céltudatot, kitartást és fegyelmet kölcsönözve céljainknak, miközben a Rák Hold úgy gondoskodik lelki táplálékunkról és érzelmi védettségünkről, mint gondos anyuka a gyermekéről. A kérdés: el tudom úgy érni komoly céljaimat, hogy közben törődök a bennem élő gyermekkel is?

A másik energiabomba pedig az egész évet végigkísérő Uránusz-Jupiter ellentét. Az Uránusz a szabadság, az egyenlőség, az újító szellem; a Jupiter a hit, a szerencse, az értékítélet. Szellemi szinten életszemléletünket teszi most (márciusban és majd szeptemberben) próbára ez a fényszög.
Az egész évet tekintve azonban fordulatokat, hirtelen sikereket vagy gyarapodást, áttöréseket tartogathat. Persze az, hogy ez melyik életterületünkre esik (esetlegesen mely bolygókat aktivál még), arra csak a személyes születési képlet adhat választ.

Tehát ez a két nagy „bolygóösszecsapás” egyszerre négy irányba feszít minket... Ez lehet szaggató, de(!!) lehet egy szilárd keret is, mely a dolgunkhoz (karmánkhoz) terel minket! 
Ha abba a csapdába esnénk, hogy elég csak egyetlen irányt egyengetnünk, a többi három azonnal jelentkezni fog: „és velem mi lesz, kedves Gazdám?”. Viszont ha a probléma, problémák gyökerére koncentrálunk, akkor hirtelen több megoldási lehetőség is nyílik számunkra. 

2017.01.12.: Telihold égi lenyomata
A két nagy "bolygóösszecsapást" az ábrán látható piros négyzet szimbolizálja.

Csupa kardinális jegyek (Rák, Bak, Kos & Mérleg) érintettek ezen Telihold alkalmával, így hatalmas lendületről és új energiák, koncepciók teremtődéséről van szó, mely mint fentebb is írtam, az egész évünket meghatározhatja. Ezért ismételten felajánlom, hogy segítek egyénileg meghatározni, mely életterületet érinti a Telihold, illetve az „életszemlélet próba”. Szeretettel várom kérdéseiteket ugyanúgy, mint korábban, a Facebook oldalon keresztül. (És köszönöm a múltkori bizalmatokat, a sok-sok kérdést és kedves üzenetet!)

Kép forrása: dandelionmoms.com
Jótanács még a mostani Rák Teliholdhoz: mutassuk meg környezetünknek vagy akár idegeneknek, hogy ebben a hidegben milyen csodálatos dolog gondoskodni egymásról; egy mosolyt, egy szívből jövő ölelést, egy puha takarót vagy egy forró teát kínálni a másiknak <3


És a meditációt feltétlen iktassátok be a csütörtöki napotokba, hétvégétekbe! ;)

Áldott Telihold napokat Nektek!

Sebestyén Ági

2017. január 1., vasárnap

Holdnaptár II. - Újholdak 2017-ben

A Hold mindig is rejtélyes volt, hiszen az egyetlen égi test, mely fényt ad a sötét éjszakában. A misztikussága mellett azonban tudományosan bizonyított tény, hogy az emberekre épp olyan nagy hatással van, mint a bolygóra, ahol élünk. A Föld-Hold kölcsönhatás miatt a Hold összefüggésbe hozható az apály-dagály jelenséggel, az emberi test vízháztartásának szabályozásával és a termékenységgel is. 
Korábban a Holdat időmérőnek használták. A mai napig is így van ez a zsidó, az arab és a buddhista kultúrában. De például még a Gergely-naptár esetében is: minden évben az első tavaszi Teliholdhoz viszonyítva számoljuk ki a Húsvét időpontját. A holdnaptár minden egyes holdhónapja magában foglal egy újholdas, egy teliholdas és egy fogyó holdas fázist.
A Nap-Hold együttállás eredménye az Újhold. Az Újhold ideje a legmegfelelőbb, hogy új lehetőségeket kérjünk magunknak, belefogjuk új dolgokba és megtisztuljunk, meggyógyuljunk. Szedjük össze gondolatban (vagy akár írjuk is le), mi mindennek szeretnénk új erőt adni: legyen ez betegségből való gyógyulás, tanulás, vállalkozás, kapcsolat vagy bármi más. A szervezet méregtelenítőképessége ekkor a legnagyobb, tehát ekkor érdemes megelőzés vagy a gyógyulás érdekében böjtölésbe fogni. Betegségek kezelése vagy a saját lelkünkkel való foglalkozás ebben az időszakban a legkedvezőbb. A meditációt "vétek" lenne ilyenkor kihagyni ;)

2017-ben az alábbi dátumokon számíthattok Újholdra:Teliholdakról pedig itt találjátok az összefoglalót :)