2017. december 20., szerda

A Szaturnusz jegyváltása II. – Személyre szóló értelmezés

A Szaturnusz Bakba lépése kétségtelenül még éppen a 2017-es év egyik legjelentősebb eseménye. Az asztrológiában a Szaturnuszt sorsbolygóként tartjuk számon, aki nevelő célzattal folyamatosan őrködik mindannyiunk felett. Ezért aztán tranzitjai, azaz mikor égi útján eléri egy-egy születési bolygónkat vagy belép egy új életterületünkre (a 12 asztrológiai ház egyikébe), akkor komoly változásokat idézhet elő. 

Kép forrása: pixabay.com

Sajnos gyakran aggatják hatásaira a "fájdalmas", "korlátozó", "nem túl kellemes" vagy egyéb negatív jelzőket, pedig igazából nem akar ő rosszat nekünk, egyszerűen csak szeretné, ha rend lenne bennünk és körülöttünk. Ehhez viszont időnként - jobb híján - olyan akcióba kell kezdenie, amivel igazán fel tudja hívni a figyelmünket, hogy hol tértünk le a kiszabott ösvényről... Amikor azonban megértjük a Szaturnusz üzenetét, akkor kikristályosodik előttünk az út és minden addigi félelmünket legyűrve óriásugrást tudunk véghez vinni az adott életterületen😊
Következzenek hát a házankénti és bolygónkénti értelmezések a Szaturnusz 2017-2020 közötti tranzitjához.

A Bak csillagjegyűeknek, azaz a december 22. -január 20. között születetteknek a Szaturnusz tranzit mindenképpen érinti a Napját. Így a Bakoknak egészen biztosan egy új életszakasz veszi most kezdetét. Munkahelyi változásokat, előléptetést, költözést (ingatlanvásárlást, -eladást) vagy épp családalapítást hozhat számukra a 2018-2020 közötti időszak. A túlvállalásokra viszont fokozottan kell ügyelniük! Sokszor úgy érzhetik, mintha lelassult volna az idő és minden csak nyögve nyelősen menne, de visszatekintve meglátják majd, hogy több élettapasztalatot gyűjtöttek ebben a 2 évben, mint az elmúlt évtizedben összesen. 

Akik Bak Aszcendenssel rendelkeznek, szintén egy rendkívül fontos időszakra számíthatnak. Az élet újraértékelése, újjászervezése biztosan megtörténik majd a következő 2 évben. A korábbi hibákból most feltétlenül le kell vonni a tanulságokat, hogy a továbbiakban hosszú távon el tudja magát kötelezni a megújult értékrend és célok mellett. Mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy az 1. illetve a 7. házban állnak-e bolygók, mert ezek további útmutatással szolgálnak a váltási irány meghatározásával kapcsolatban.

Bak Holdjegy esetén az életszemlélet pesszimistábbá válhat a megszokottnál, viszont az intuíció hatványozottan kezd működni. A belső sugallatokat a tranzit idején érdemes komolyan venni, azokra támaszkodva egy jól megfontolt lépéssorozatot megtervezni, és miután a Szaturnusz áthaladt a Holdon, és legalább 2-3 fok távolságra van (körülbelül 1 hónap elteltével), el lehet kezdeni a megvalósítást is.

Akinek szüksége van segítésgre a ház megállapításához, írjon nekem a pontos születési adataival (óra és perccel, illetve születési hellyel együtt), szívesen segítek meghatározni, mely életterületét vagy bolygóját érinti a Szaturnusz áthaladása.

Szaturnusz a házakban


Kép forrása: pixabay.com

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása az 1. házra esik: akkor a fentebb, a Bak Aszcendenshez leírtak érvényesek. Ez egy körülbelül 28,5 évente előforduló esemény, mikor a korábbi (leginkább keserű) tapasztalatokból okulva valami teljesen új dolog felépítésébe fogunk bele.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 2. házra esik: itt a rendelkezésre álló erőforrásaink, az anyagiak és a pénzhez való viszony újraértelmezésének kell megtörténnie. Jó esetben a tranzit végére egy érettebb, gyakorlatiasabb, optimális pénzkeresési, -forgatási, befektetési módot találunk.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 3. házra esik: akkor a tanulásra kerül a hangsúly. Egy témát, ami talán a munkával is összefügg, nagyon komolyan kell most venni. Talán vissza is kell térni az iskolapadba, mert a későbbiekben nagy hasznát vehetjük a tranzit idején megszerzett tudásnak. (Például ha évekre a fiók mélyére is kerül az oklevél, talán majd egy jövőbeli előléptetésünk feltétele lesz, hogy fel tudjuk mutatni ezt a papírt a sikeres záróvizsgával.)

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 4. házra esik: akkor családi viszonyainkat, otthonunkat érintheti az átrendeződés. Talán praktikai okokból lakhelyet kell váltanunk, vagy átmenetileg több időt kell otthon eltöltenünk szorgos munkával (például otthonról tudunk/ kell dolgozni).

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása az 5. házra esik: akkor érdemes vállalkozással kapcsolatos terveinket megvalósítani vagy a már meglévő „teremtményeinket“ megszilárdítani, például konkrétan vállalkozást indítani, céget alapítani, gyermeket vállalni, alkotókedvünket minél gyakrabban, változatos formában kiélni, aminek gyakorlati haszna is lehet (mondjuk kötés, varrás, festés, fazekasság, sütés-főzés stb. formájában).

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 6. házra esik: akkor napirendünket, étkezési- testedzési szokásainkat kell átvizsgálnunk és talán egy új, az előzőnél fegyelmezettebb rendet bevezetnünk. A munka-szabadidő közötti egyensúlyra is jobban kell törekednünk, hogy a kötelezettségeink elvégézése ne menjen a fizikai jólétünk rovására.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 7. házra esik: akkor a külvilággal való kapcsolatunk és a párkapcsolat kérdése kerül középpontba. Lehet, hogy bizonyos partnerség (pl. házasság, üzlettársi kapcsolat) a végéhez érkezik, vagy ha mindkét fél komolyan vette a munkát, akkor éppen az ellenkezője történik, tehát stabilizálódik a kapcsolat. Ez mindig a résztvevők érettségétől és valódi szándékaitól függ.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 8. házra esik: akkor a lélek és a tulajdonviszonyok kerülnek újraértékelésre. Érdemes önmagunkat megvizsgálni és a saját magunknak küldött „titkos“ üzeneteinket kikódolni (mint például álmainkat megfejteni, egészségügyi tüneteink lelki hátterét értelmezni). Anyagiakban legyünk résen, különösen az adók, biztosítások tekintetében, illetve bánjunk különösen óvatosan a ránk bízott pénzekkel. 

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 9. házra esik: akkor nyitnunk kell az új szemléletmódok és az „új világok“ felé. Az utazás, az országváltás vagy a külföld irányába történő terjeszkedés gyümölcsöző lehet, még spirituális érésünk szempontjából is.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 10. házra esik: akkor eddigi céljaink átértékelése és karrierútbeli változás várható. Fontos, hogy elengedjük a régit, ezzel helyet teremtve az újnak, ahol elismerés, megbecsülés és előrelépés vár minket.

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 11. házra esik: akkor szociális életünkben történik meg az újjáépítés. Talán egy korábbi jó barátság végét kell elkönyveljük, vagy épp most fogunk szert tenni komolyabb ismeretségekre, melyek pozitívan befolyásolják jövőnket. Továbbá gyakori, hogy egy csoporton, szellemi közösségen belül felelősségteljesebb szerepet kell betöltenünk a tranzit idején. 

Ha a Bak jegye, azaz a Szaturnusz átvonulása a 12. házra esik: akkor önkéntesen kell vállalnunk a visszahúzódást a világi dolgoktól és megadni magunkat a Szaturnusz diktálta újjáépülésnek. Itt olyan szempontból van nehéz dolgunk, hogy csak kivárni tudjuk a tranzit végét, amikor újra elő tudunk majd bújni a csigaházunkból és végre tisztán láthatjuk, hogy mit is szánt nekünk következő lépésnek az Univerzum.

A Szaturnusz találkozása a bolygókkal


Kép forrása: pixabay.com

A Merkúrral találkozó Szaturnusz meghatványozza a szellemi képességeket és a koncentrációnkat, tehát mindenképpen tanulásra érdemes felhasználni ezt az időszakot. Ha kommunikációs területen vagy a kereskedelemben dolgozunk, akkor semmilyen részlet sem tudja elkerülni a figyelmünket, tehát bátran belevághatunk nagyobb tervek megvalósításába is.

A Vénusszal találkozó Szaturnusz kihatással van kapcsolatainkra és pénzügyeinkre. A béke és harmónia megteremtése előtérbe kerül, így nem szabad sajnálni azon kötelékek felbomlását, melyek eddig csak nyugtalanságot, veszteséget hoztak. 

A Marssal találkozó Szaturnusz az eltökéltségünket és tetterőnket növeli. Azonban a Szaturnusz korlátozó hatása miatt ezek az igen pozitív megnyilvánulások gyakran csaphatnak át tétlenségbe, frusztrációba, ha nem találunk megfelelő medret a felfokozott energiának. Ezek levezetésére gyakran a sport a legkézenfekvőbb megoldás.

A születési Szaturnusszal történő találkozást hívjuk Szaturnusz visszatérésnek. Ezt nevezném az élet érettségi vizsgájának, ugyanis a Szaturnusz ekkor leellenőrzi, hogy tényleg azt csináljuk-e, amit kell, ott tartunk-e, ahol kell és arra haladunk-e, amerre kell. Amennyiben nem (és ez elég gyakori, hogy nem minden "vizsgakérdésre" tudunk 100%-osan jó választ adni), akkor a sors kicsit besegít (pl. szülők, főnök, kollégák, párkapcsolat vagy épp annak hiánya képében), hogy visszakerüljünk a kívánt vágányra. Nem érdemes ellenkezni, hanem minden történés mondanivalóját kell értelmeznünk, hogy a 30. életévünktől már minden újra sínen legyen. Az 1988. novembere és 1991. októbere között születettek fogják megtapasztalni az első visszatérést 2018-2020 között. 

A Jupiterrel találkozó Szaturnusz egy igen erős tranzit, melyben a kulcsszó: az egyensúly. Az optimizmust és lelkesedést hirtelen válthatja a pesszimizmus és a nyugtalanság. Az, hogy melyik hatás lesz az erősebb és mely életterületen érvényesülnek leginkább, azt a születési képletbeli állások, fényszögek mutatják meg.

A Neptunusszal találkozó Szaturnusz az 1984-1998 generáció szülötteinél jelenik meg. Segíteni fog nekik álmaik megvalósításában, amennyiben komolyan veszik a munkát és nem csak "a sült galambot" várják. Okkult tanokkal foglalkókra különösen pozitív hatással van ez a tranzit.

Az Uránusszal találkozó Szaturnusz döntő változásokat generálhat életünkben. A váratlan lehetőségeket mindenképpen ki kell használnunk ezen tranzit idején, mert a Szaturnusz kijózanítja az Uránuszt, segít megvalósítani zseniális, egyedülálló ötleteit.

A Plútóval találkozó Szaturnusz bizony nem bánik velünk kesztyűs kézzel. Azon az életterületen (abban az asztrológiai házban), ahol a találkozás létrejön, próbatételekkel találkozhatunk és a siker, a változás megteremtése szinte lehetetlennek tűnik. Érdemes a születési horoszkópból tájékozódni, hogy csüggedés helyett ideiglenesen mely más életterületekre fektessük a hangsúlyt, amíg elmúlik a tranzit hatása.

Remélem, mindenki megtalálta a rá vonatkozó információt és a megértés által sokkal könnyeben megélhető életszakasz elébe néztek😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2 megjegyzés:

  1. Szia Kedves Ági!

    Lenne egy kérdésem, nekem bak ascandensem van, és a 7-es házban pont a Szaturnusz áll oroszlánban.. Ez a váltási irányban mit mutat?
    1975.11.06. Budapest 11 óra 20 perc.
    Köszönöm válaszod
    Üdvözlettel
    Anikó

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anikó! Nagyon jó a kérdés! Ez egyértelműen a kapcsolatai és a párkapcsolati témákban való elmélyedés, átértékelés lehetőségét hordozza. (Hiszen) A következő években kiemelt feladatod lesz az önmegvalósítás. Üdvözlettel: Pozitív kisugárzás/ Ági

    VálaszTörlés