2016. október 27., csütörtök

2016. október 30.: Újhold a Skorpióban - Új kezdet & elengedés a varázslatos Fekete Holddal

Az október a holdas események szempontjából különleges, mivel a hónap első napján és az utolsó előttin is Újhold jön létre, így az utóbbit „fekete holdnak” is nevezhetjük. Ez a jelenség viszonylag ritkán fordul elő - körülbelül 3 évente- és épp ellentéte az ún. „kék holdnak”, mely egy adott hónapon belül megjelenő második telihold elnevezése.


A két Fekete Hold közötti időszakot tekinthetjük egy olyan periódusnak, mely életcélunk elérésének egy fontos állomása. Mivel ez a mostani „fekete” Újhold a Skorpió jegyében jön létre, így 2019. augusztusáig spirituális fejlődésünk és gyógyulási folyamataink kaphatnak szárnyakat. Hogy életünk pontosan mely területét (családot/ karriert/ párkapcsolatot vagy konkrét betegséget stb.) érinti ez a nagy kaliberű átalakulási lehetőség, azt a születési horoszkópból egyénenként lehet meghatározni.*

A Fekete Hold kihozza a mélyen elnyomott árnyoldalunkat, vagyis tudatalattinkból azokat a beragadt programokat, melyek elengedésre vagy transzformációra várnak. Ilyen lehet például a hosszú évek óta tartó súlyfelesleg, krónikus betegség, elégedetlenség, szerelmi csalódások és egyéb fájdalmas terhek. Fel kell ismernünk, hogy ez a bevésődött viselkedésminta blokkolja valódi énünket, ami egy ördögi körhöz vezet. Az újra és újra felmerülő problémás szituációk miatt elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, s ekkor újabb negatív gondolataink támadnak, melyek ismét a kerülni kívánt helyzetet fogják hozzánk vonzani. Ekkor segít a tudatosság, hogy látjuk a mögöttes szándékot a történésekben, és természetesen az önismeret is, hogy visszataláljunk önvalónkhoz.


Érdemes feltenni magunknak a napokban a kérdést, hogy egyáltalán mi a jelen életszakaszunkban kivitelezhető részcél, ami hozzásegít majd az életcélunkhoz? Illetve, hogy nem-materiális módszerekkel hogyan fogjuk tudni mindezeket támogatni?

Az ember személyiségének fejlődése és tudatos formálása része a lélekterv megvalósításának. A Skorpió, mint karakteres Víz (érzelmi) jegy az önnevelést kínálja fel nekünk. Még hozzá mesterfokon(!) Ehhez kétségtelenül szükség van saját jellemünk alapos ismeretére, és olyan utak keresésére, melyek támogatnak bennünket ebben. Az én szívemhez természetesen az asztrológiai pszichológia áll a legközelebb, de számos más alternatíva is létezik, például pszichoanalízis, pszichoterápia, Gestalt terápia, transzlégzés, családállítás stb.

Az önismeretünk fejlődése során nem csak saját magunkról tanulunk meg egyre többet, hanem a bennünket körülvevő emberek motivációjáról, szükségleteiről, lelki állapotáról is, tehát párhuzamosan emberismeretünk is fejlődik. Ezálal pedig magabiztosabbak leszünk, ami számos járulékos pozitív hatást hoz életünkbe.

Éljetek a Fekete Hold „varázslatával” és dolgozzatok magatokon, magatokért!

Szeretettel:
Sebestyén Ági

*Aki ismeri a képletét, vizsgálja meg, hogy a Skorpió melyik házra esik, s az az életterület lesz leginkább érintett. Aki nincs tisztában a képletével, a Facebook oldal segítségével üzenet formájában bátran kérdezzen (születési hely és idő óra+perc megadása szükséges), segítek.
Kis segítség az életterületekhez:
1. ház: megjelenés, személyiség, önérvényesítés mások akaratával szemben.
2. ház: adottságok, anyagi helyzet.
3. ház: információáramlás, kommunikáció, szűk környezet (pl. testvérek, szomszédok).
4. ház: otthon, eredet, származás.
5. ház: kreativitás, gyerekek, szerelmi élet.
6. ház: munka, egészség.
7. ház: párkapcsolat, házasság, nyilvánosság.
8. ház: önismeret, intimitás, elengedés.
9. ház: tanulmányok, külfölddel való kapcsolat, világnézet.
10. ház: karrier, életcél(ok).
11. ház: barátok, támogatók, szellemi közösségek.
12. ház: elvonulás, titkok, önkéntes áldozatok.

2016. október 21., péntek

2016. október 22.: Az év utolsó tízmilliószoros teremtőnapja - meditációs gyakorlattal

"Amit tízmilliószoros napon gondolsz, az tízmilliószoros erővel válik valóra."


Amire a figyelmünket irányítjuk, azt teremtjük meg magunk körül. Talán észre sem vesszük ezt mindennapjainkban, de ha attól félünk, hogy vizsgán kihúzzuk azt a tételt, amiről halvány lila gőzünk sincsen, akkor  mikor megfordítjuk a bűvüs vizsgapapírt, meglátjuk rajta azt a címet, amit a hátunk közepére se kívánnánk... Hiszen a folyamatos agyalással: "csak ezt ki ne húzzam", éppen ezt "kívántuk" meg legnagyobb erőkkel az Univerzumtól, aki csak "teljesítette" a mi kérésünket. Ugyanez természetesen pozitív irányban is hat: ha szívesen összefutnánk azzal a személlyel, aki épp tetszik nekünk, akkor előbb-utóbb biztosan felbukkan "véletlenül" a láthatáron ;)

A tízmilliószoros napokon bizony ezt a hatást tudjuk maximálisan kihasználni, amennyiben tudatosan odafigyelünk gondolatainkra. A tibeti nagy buddha napokat tartják tízmilliószoros napoknak, melyek minden évben négyszer ismétlődnek.
Ilyenkor el kell engedjük minden negatív gondolatunkat & érzelmünket, illetve lehetőség szerint (akaratunk által!) pozitívvá kell alakítanunk őket, mert akkor ezt fogjuk magunknak megteremteni a külvilágban is.  

Azonban a tízmilliószor napokon kívül léteznek a százszoros erővel bíró napok is, havonta 2-3 alkalommal a Hold fázisaihoz köthetően. Telihold napokon az elengedésre, Újhold napokon pedig szintén a teremtésre érdemes koncentrálni.
Tehát holnap ill. idén még háromszor kamatoztathatjuk a teremtő napok áldásos hatásait. Vágyainkat ezeken a napokon feltétlen írjuk kívánságlistára, vagy meditálunk rajtuk, mert így életre hívásuk erősebb löketet kap. Ehhez készítettem Nektek egy teremtő meditációt:


Fogadjátok szeretettel és szívből kívánom, hogy minden álmotok valóra váljon segítségével!
Sebestyén Ági

2016. október 13., csütörtök

2016. október 16.: Telihold a Kosban - A mindent megmozgató energia

Kétségtelenül egy extrém erős Telihold elébe nézünk. Egyrészt, mivel a Kos, a zodiákus első és legenergikusabb jegyében lesz holdtölte; másrészt pedig szuperholdról is beszélhetünk, mivel az éjszaka ura ezúttal az átlagosnál közelebb férkőzik Földünkhöz.


Az év első felében a változó (Ikrek, Nyilas, Szűz, Halak) jegyekhez tartozó energiák voltak túlsúlyban: több fordulatot hozva ezzel életünkbe. Ez a Telihold viszont egyértelműen a kardinális (Kos, Mérleg & Bak) jelleget fogja erősíteni, azaz tettvágyunk, cselekvőképességünk meghatványozódik. Ha eddig nem mertünk valamit meglépni, most aztán jó kis hátszelet kapunk, hogy belevágjunk. (Viszont azért nem rohanjunk fejjel a falnak, egy kis megfontoltsággal fékezzük meg azt a „túlzott“ bátorságot!) 

Ha most kizárólag a érzelmeinkre hallgatunk, valószínűleg elég nagy galibában találjuk majd magunkat, ugyanis a forrófejű Kos és a robbanékony Uránusz energiái egyesülnek bennünk. Másik oldalról pedig ott csücsül a harmónia kedvelő Mérleg energia is bennünk, hogy hát nem kéne itt törni-zúzni, biztos van egy mindkét fél számára megfelelő megoldás is. Konkrétan egy csiki-csuki állapot alakulhat ki a békés és békétlen állapotunk között, s mikor épp a békétlenben vagyunk, akkor hajlamosak lehetünk ezt valaki másra, rajtunk kívülállóra fogni… A kérdés és a cél az, hogy hogyan tudunk egyensúlyt teremteni a viharos érzelmeinkben konstruktív módon. Hogyan lehet a dühöt hajtóerővé formálni? Vajon ehhez tényleg ÉN nyomuljak előre, vagy engedjek inkább másokat is színre lépni? Válassz tudatosan és ne engedd, hogy az érzelmeid a negatív válasz felé toljanak. A saját bosszúságodért, sikertelenségedért, tehetetlenségedért csak TE vagy a felelős. 
Viszont a jó hír, hogy így te magad tudsz rajta változtatni, amikor elszántad rá magad!

Ráadásul a Kos jegy képviselője, a Mars bolygó „összeáll“ a szenvedélyes Plútóval, és egy olyan aktív, kemény, fókuszpontos energiabombát hoznak létre mindannyiunkban, melyet vétek lenne nem "felrobbantani": azonban csakis pozitív irányban!! Azaz arra kellene használnunk, hogy a magunk köré épített korlátokat szépen lebontsuk, mitöbb azonnal áttörjük. 
Szemléletes példának azt tudnám hozni, amikor edzés közben már remeg az ember az erőfeszítéstől, legördül az az izzadságcsepp, de azért ráhúzunk még kettőt a megszokott ismétlésszámra… És valójában ez az az akaraterő, amiért később igazán büszkék is lehetünk magunkra, hogy „Igen, megcsináltam! Bár baromira fájt, de megérte, mert most emelkedni tudtam ezáltal egy szintet“. Valami ilyesmit képzeljetek el a hétvégére lelkiekben…. 

Tehát habár nyomasztó, mégis fantasztikus ez az energia. Kérnék szépen Mindenkit, hogy a közlekedésben legyen kiemelten óvatos a napokban és az „okos enged“ alapelvből kiindulva ne menjünk bele a versenyhelyzetekbe, veszekedésekbe, mert csak magunknak árthatunk ezzel a legtöbbet. Ahelyett, hogy engednénk, hogy ez lehúzzon minket, dolgozzunk inkább önmagunkon és ugorjunk ezzel a Teliholddal arra az eggyel fentebbi szintre!
Meditáció, pihenés szintén erősen javallott :)

Legyenek pozitív élményekkel teli következő napjaitok!
Sebestyén Ági