2016. szeptember 30., péntek

2016. október 1.: Újhold a Mérlegben - Kiegyenlítődés & megértés
Hajnalban jön a Mérleg♎ Újhold, mely fellélegzést jelent az eddigi nyomás alól, ráadásul szellemi és érzelmi emelkedést is magával hoz.
Fő kérdése: „Mi a világgal, másokkal való kapcsolatunk valódi célja?“👫

- Hogy elüssük az időt?
- Hogy ne érezzük magunkat magányosnak? 
- Hogy népszerűbbnek vagy szeretni valónak gondolhassuk magunkat?

- Nem.

Az októberi első Újhold felnyitja a szemünket ezzel kapcsolatban. Minden energiáját bevetve felkínálja a lehetőséget, hogy magunk mögött hagyjuk a berögzült negtaív mintákat, a múltat és az önámítást. És így felismerjük, hogy el kell kísérjük egymást (egy darabon vagy akár végig) A NAGY CÉLUNK felé, amiért a Földre érkeztünk. De ebben a túlzott ragaszkodás, az egyoldalúság, a görcsösség, a kivetítések igencsak ártalmasak: mindkét fél számára... 

Tehát a következő napok magukban rejtik a tanulás lehetőségét a kapcsolatokról (kapcsolódásról), és ami még fontosabb: általuk valójában saját magunkról!
Mivel közelebb kerülünk most önvalónkhoz, a partnert is lágyabbnak, megközelíthetőbbnek érezzük majd. Konfliktusok megoldására, az egyensúly megtalálására kiváló időszak lesz ez a hétvége. Illetve a „nagy találkozások“ pillanatai is ezek, mert korábbi ismeretségeinkben vagy jelenlegi párkapcsolatunkban megtalálhatjuk a lelki társunkat. Párkeresők jó eséllyel találkozhatnak most valakivel, akire vágytak, vagy olyan segítő személlyel/ személyekkel, akik segítenek a múltat maguk mögött hagyni, s egy teljesen új fejezetet nyitni ezen a téren.

Legyen szép & kiegyensúlyozott hétvégétek! :)
Ági

2016. szeptember 22., csütörtök

2016. szeptember 22.: Az őszi napforduló- Napéjegyenlőség

Idén szeptember 22-én 14:21-kor van az őszi napéjegyenlőség hivatalos időpontja, amikor a nappal és az éjszaka egyenlső hosszúságúvá válik. A kelták szerint például ezek az évszakválasztó határnapok mágikus erővel bírnak. A nyugati időszámításban ezzel megkezdődik a csillagászati ősz. És lelkünket vajon hogy érinti ez a változás?


A természet ekkor már hanyatlóban van, felkészül a télre; elérkezett a visszavonulás, pihenés, a nyugalom ideje. Spirituális értelemben az őszi napforduló napjával a fény lassanként elkezd visszahúzódni és a komorabb sötétség veszi át az uralmat. Fizikailag a betakarított termést kemény munkával eltettük télire, most érkezik el az utolsó lehetőség, hogy ezt még pótoljuk, ha eddig nem tettük meg. Ugyanezt kell tennünk az eddig tanultakkal: összegeznünk kell, levonni a tanulságokat és elraktározni őket magukban azokra az időkre, mikor a fény kevesebb, mint az árnyék.

Ebben az időszakban - a Mérleg idején - felerősödnek a harmóniátegyensúlyt és párkapcsolatokat érintő témák. Könnyebben tudunk alkalmazkodni bárkihez vagy bármilyen körülményhez, azonban arra figyelni kell, hogy a túlzott simulékonyság az egyéniségünk elvesztésével járhat. A Mérleg egyszerre a diplomata és a hadvezér alakja is. Hogy most melyik kerekedik felül, az attól függ, merre haladtunk a Szűz (augusztus 23.- szeptember 22.) periódusban. 
Vágyaink, reményeink, jövőképünk különleges jelentőséget kaphatnak, jó esetben összhangba kerülnek a valósággal. Ez az energiaváltozás teljesen új találkozásokhoz, vagy a már szükségtelen kapcsolatok felbomlásához vezethet.


Meditációként fonjunk vagy fűzzünk magunknak szept. 22-25.-e között karkötőt, melyhez bármilyen alapanyag jó. Mielőtt összefűznénk őket, mindenegyes elemhez (pl. fonalszál, gyöngyszem, ásványdarab stb.) társítsunk egy olyan dolgot, amit az idén tanultunk meg, vagy amiért hálásak vagyunk. Ha kész a karkötő, soroljuk el még egyszer az összes szemhez tartozó élményt és köszönjük meg a támogató energiákat. A karkötőt akár hordhatjuk, akár egy olyan helyen is tárolhatjuk, ahol sűrűn látjuk, hogy a hozzá társított fogalmak integrálódjanak életünkbe.

Ha használunk lakásdekorációkat, akkor ezekben a napon érdemes feltenni az őszi díszeket: őszi gyümölcsöket, virágokat, leveleket és búzakalászt. Ezzel meg tudjuk köszönni a természetnek az idei termékenységet, szellemi értelemben is.
Ha szeretjük a füstölőket, akkor tölgyfa vagy cédrus aromát használjunk. Süssünk apró süteményt vagy gyümölcskenyeret, melyet "rituálisan" együtt fogyasztunk el családunkkal egy finom bor vagy gyerekek szőlőlé kíséretében.
Gyógynövényként különösen hatásos most a fekete üröm, a mirha, a zsálya és a nőszirom.

Legyen kellemes napotok és szép őszötök, teletek! :)
Sebestyén Ági