2016. február 26., péntek

2016. márciusi előrejelzés: A sejtelmesség és a megújulás hónapja

A március a hivatalos tavasz kezdete mellett a bolygók mozgása szempontjából is úttörő hónap lesz. Az álmodozó, sejtelmes kezdet után kirobbanó energia fogja jellemezni a hónap második felét. A természet ébredésével az emberi lélek is megújul majd.

virginiabellastrology.com

Március 5-én a Merkúr a Halakba lép, ami megszabadíthat minket az anyag korlátaitól. Gondolkodásunk vizuálisabb, intuitívabb lesz és képzeletünk is felélénkület. Kommunikációnkat sokkal jobban áthatják az érzelmek egészen márc. 22-ig. Tehát egy kiszámíthatatlanabb időszakkövetkezik, ugyanakkor mélyebb betekintés enged a misztikumba és a spiritualitásba.

Március 6-án a Mars a Nyilasba lép. Hatására tetteinket leginkább ideáljaink fogják motiválni. A napi rutin helyett a kalandozás, vagy például a sport és az utazás jobban lekötnek minket. Ebben az idöszakban nagy hévvel vetjük be magunkat, ha új tervekről van szó, azonban kitartásunkgyorsabban elillanhat, mint máskor. Ennek oka a Nyilas magas, idealisztikus mércéje, melyet „kicsit mindig messzebbre nyújtunk, mint ameddig a takarónk elér”.

Március 9-én Újhold lesz a Halak jegyben, mely mélyebb hitünkkel, meggyőződéseinkkel és spirituális oldalunkkal hoz minket sokkal jobban összhangba. Olyan találkozás(ok)ban lehet részünk, melyek meghatározóak (lesznek) az életünkben. Testi-lelki és szellemi gyógyulást hozhat -karmikus értelemben is- ez az új ciklus, mely egészen 2016 szeptemberéig fog tartani.

Március 12-én Vénusz a Halakba lép, mely a fekete-fehér helyett a szivárvány összes színét láttatni engedi velünk. Szerelmi életünkben egyszerre lehetünk a csábítók és az elcsábítottak, mert a minannyiunkban élő együttérzés, megértés és megbocsátás sokkal erősebb lesz, mint az elmúlt időszakban. Arra azért ügyeljünk, hogy ne homályosítsa el semmi józan látásmódunkat, illetve ne váljunk áldozattá.

kellysastrology.com

Március 20-án a ragyogó Nap átlép a tüzes Kosba és ugyanezen a napon hivatalosan is megkezdődik a Mars éve. A zodiákus -és a tavasz- első jegyétől kapott lelkesedés, spontaneitás és kezdeményező-készség segítségével képesek leszünk megújult erővel küzdeni céljainkért. Épp ugyanúgy, ahogyan a tavaszi napéjegyenlőség elhozza a nappal győzedelmét az éjszaka felett. A bátorság és az úttörő hajlamunk mellett azonban a közvetlen, komplikációktól mentes megoldások hívei lehetünk, ami kissé elterelheti a figyelmet hosszabb távú terveinkről.  

Március 22-én az ábrándozó Halak után a Merkúr is a merész & öntudatos Kosba vált. Innentől gyors és közvetlen, már-már elhamarodott kommunikáció, döntések lesznek jellemzőek. Tehát gondolataink és azok mindennemű közlése is várhatóan felgyorsulnak, szubjektívebbé válnak. Ezen hatás alatt hajlamosak lehetünk kertelés nélül kimondani azt, amire gondolunk. Ezáltal több lehet a veszekedés körülöttünk, sőt leginkább arra törekszünk majd, hogy mindig miénk legyen az utolsó szó. Próbáljuk meg tudatosan konstruktív, előre vívő tervezgetésre felhasználni ezt a túltengő energiát.

Március 23-án Telihold a Mérlegben: az idén legélesebben megjelenik a Te és az Én ellentéte. Míg a Kosban álló Nap a saját érdekeit érvényesítené, addig a Mérlegben tartózkodó Hold a Te igényeivel törődik. Az összhang érdekében lelki munka szükséges, melyről bővebben a Telihold cikkben olvashattok majd.

Március 25-én a Szaturnusz hátráló mozgásba kezd a Nyilas jegyben, ami egészen augusztus 13-ig fog tartani. Az elmúlt hetek, hónapok történéseinek feldolgozására és az eddigi döntéseink következményeinek felvállalására nyílik ezzel jó alkalmunk. A Szaturnusz legtöbbször talán fájdalmasan, de arra akar minket megtanítani, különösen a Nyilas jegy által, hogy kérdőjelezzük meg a saját nézőpontunkba és a céljainkba vetett hitünket, hogy vajon tényleg jó irányba tartunk-e. Külső akadályokon keresztül felfedi életünk és személyiségünk azon részeit, melyeket eddig elrejteni próbáltunk. Az újrarendszerezés segítségével viszont gyorsabban célt fogunk tudni érni, mivel a Szaturnusz az idő ura is egyben.

Érkezzen meg a tavasz a lelketekbe is és legyetek ügyesek, sikeresek a Mars évében! ;)
Sebestyén Ági

2016. február 19., péntek

2016. február 22.: Telihold a Szűzben - Értelem és érzelem

Hétfőn ismételten jeletős nap következik. Egyrészt tízmilliószoros teremtő nap lesz; másrészt pedig Telihold lesz. Ez utóbbi esemény alapfeszültségét ezúttal a Szűz Hold és a Halak Nap szembenállása adja meg. Az értelem és az érzelmek összehangolásával most eljuthatunk az eddig megoldatlan problémák megszüntetéséhez, hogy érzelmileg a lehető legkisebb terhekkel folytathassuk az utunkat előre a következő teremtő időszakig (Újholdig- március 9.).


Az érzelmes, önzetlen Halakban a Nap & a Neptunusz szembekerül a racionális Szűzben álló Holddal. A Nap az öntudatot, az Egót, a Neptunusz pedig a lehető legerősebb állásban (a Halakban) a láthatatlan világot, a mindenek felett álló szeretetet jelképezi. A Telihold üzenete tehát egyértelműen az, hogy az intuíciónkra, szívünkre, álmainkra kell hangolnunk magunkat, s integrálnunk kell őket a Szűz által elvárt precizitással és a megfogható, rutinszerű dolgokkal. 
Vagyis ez a Telihold megvilágítja igazi álmainkat: mi az, amire vágyunk és a gyakorlatban, részleteiben véve hogyan valósítható ez meg. 
Más megközelítésben egyfajta napi rutin kialakítását teszi lehetővé a spiritualitásban. Mi az a rendszeresen végezhető gyakorlat, ami érzelmileg-szellemileg magasabb szintre emel minket? Meditáció? Autogéntréning? Önismeret? Jóga?
(Ennek pontos meghatározásához a születési képletet kell megvizsgálni, hogy mely asztrológiai házakra /életterületünkre/ esik ez a 2 jegy.)


Alaposan oda kell figyelnünk magunkra, gondolatainkra; érzelmekkel kell önmagunk és mások felé is fordulnunk. A mostani Telihold mindkét jegye a gyógyítással kapcsolatos: a Halak a lélek, a szemmel nem látható, a spirituális erőkre reagál, míg a Szűz az anyagra, az anyafölddel kapcsolatosra, például a gyógynövényekre, a homeopátiára. A gyógyulásban persze a Chiron bolygónak is nagy szerepe van, mely szintén a Halak jegy tendenciáit erősíti. 
A Chiron egy korábbi, egy karmikus vagy éppen egy frissen szerzett seb gyógyítását hozza most felszínre, mely csak úgy történhet meg, ha bevetjük magunkat mások érdekében. Megmutatja, vajon képesek vagyunk-e holisztikusan érzékelni és cselekedni, illetve hogy a tudásunkat hol tudjuk felhasználni mások érdekében. A Chiron egyben a beavatásokat is szimbolizálja, mely üzenet az elkövetkezendő napokban akár álomvilágunkból érkezhet.  
Ezeken felül a Telihold legfeszítőbb energiája a „teleszkópnak” nevezett fényszög lesz a Plútó, az Uránusz, a Szaturnusz és a Jupiter között. Mind a négy bolygó igen erős hatással rendelkezik, ezért egy hatalmas lehetőséget kapunk, hogy észrevehessünk olyan dolgokat, amiket eddig nem láttunk. Most képesek leszünk igazi nagy összefüggések meglátására is! Például, hogy életünk mely apró részletei, vagy esetleg a múltban ragadás nem szolgálják többé fejlődésünket, s hogy hogyan tudjuk ezeket átformálni, végleg elengedni életünkből. 
Ehhez használjátok a Telihold meditációt, illetve a listaírás utáni égetéses vagy földbe temetéses módszert.

Legyen kellemes, elgondolkodós napotok és sikeres elengedési szertarásotok! :)


2016. február 16., kedd

Asztrológiai pszichológia tanácsadás: egészséghoroszkóp/ holisztikus tanácsadás


Miért éppen egészségügyi asztrológia?

Az egyén életében legfontosabb az egész-ség, hiszen enélkül nehezített, szinte elképzelhetetlen a ránk rótt életfeladat(ok) teljesítése. Mint korábban elmagyaráztam, a Huber-féle Életóra technika egy személyiségfejlesztési technika is egyben, mivel személyes horoszkópunk esélyeket és lehetőséget kínál, melyekkel szorgalmas munka során tanulunk meg bánni. Párbeszéd formájában feltárjuk az adott egészségügyi kérdés/ probléma okát és a képlet energetikája alapján kivitelezhető megoldásokat is megkeressünk. A tanácsadás során kiderül, milyen betegségekre lehet hajlamos a tanácskérő, mely lelki sérülések válthatják ki ezeket a betegségeket, illetve ha már megjelent a betegség, hogyan enyhíthetőek, oldhatók fel lelki munkával a tünetek, és hogyan lenne lehetséges a teljes gyógyulás.

Az egészséghoroszkóp/ holisztikus tanácsadás ára:

E-mailben (3-6 oldal terjedelemben): 16.500 Ft vagy 50 EUR.
Személyesen vagy Skype-on körülbelül 60-90 perces beszélgetés, tanácsadás, melynek ára: 16.500 Ft vagy 50 EUR.
Érdemes a beszélgetésen jegyzetelni vagy hangfelvételt készíteni. Írásos anyag nem készül a beszélgetésről.
3 hónapon belül visszatérő tanácskérő esetében 25%-os kedvezmény érvényesíthető.
Bármely tudomásomra juttatott adatot és információt szigorúan bizalmasan kezelek.

További tanácsadási lehetőségek
További előadások, tanfolyamok

Érdeklődni és előzetesen bejelentkezni: pozitivkisugarzas@gmail.com vagy a bal oldali Kapcsolat mező segítségével.

Várok Mindenkit szeretettel:
Sebestyén Ági

2016. február 9., kedd

Asztrológiai pszichológia tanácsadás: partner (összeillőségi, egyezési) horoszkóp


Mikor alkalmazható a partnerhoroszkóp?

A partnerhoroszkóp segítségével feltárható, hogy két ember, mely pontokon kapcsolódik, kinek mik az erősségei és gyengeségei, mely feladatokat, tanulni valókat hoz az egyének életében ez a kapcsolat. Illetve a szinasztria segítségével átlátható, hogyan válhat hosszú távon is sikeressé az együttélés, közös munka stb. Ezen információk tudatossá tételével gyakran addig feloldhatatlannak tűnő ellentétek, problémák hirtelen átláthatóvá és megoldhatóvá válnak - természetesen az egyének befogadóképességének arányában.

A szinasztriai elemzés alkalmazható:
- párkapcsolatban 
- szülő-gyermek kapcsolatokban
- baráti kapcsolatokban
- üzletfelek esetében
- kollégális illetve főnök-beosztott egyezőség esetében

Minden esetben szükség van mindkét személy pontosított születési adataira, melynek alapján az összevetés készül. A tanácskérők előzetes közreműködése szükséges: a legfőbb 6-12 életeseményt dátummal (év+hónap) össze kell gyűjteni, mert ezek segítségével lehetséges a születés időpontját, percét pontosítani.
Tapasztalataim alapján fontos, hogy mindkét fél résztvegyen a tanácsadáson, ha valódi problémamegoldást várnak az elemzéstől.

A partnerhoroszkóp/ szinasztria ára 2 főre:

E-mailben (3-6 oldal terjedelemben): 16.500 Ft vagy 50 EUR.
Személyesen vagy Skype-on körülbelül 60-90 perces beszélgetés, tanácsadás, melynek ára: 16.500 Ft vagy 50 EUR.
Érdemes a beszélgetésen jegyzetelni vagy hangfelvételt készíteni. Írásos anyag nem készül a beszélgetésről, 25 EUR-s díj ellenében (4 hetes határidőre) e-mailes kiküldéssel igényelhető.

További tanácsadási lehetőségek
További előadások, tanfolyamok

Érdeklődni és előzetesen bejelentkezni: pozitivkisugarzas@gmail.com vagy a bal oldali Kapcsolat mező segítségével.

Várok Mindenkit szeretettel:
Sebestyén Ági

2016. február 5., péntek

2016. február 8.: Újhold a Vízöntőben - Az egyéniség áttörése

Hétfőn Újhold lesz a nagy reformátor, a Vízöntő jegyében. Ez az a karakter, amire most nagy szükségünk lesz, mivel több krízis egyidejűleg jelenhet meg ezekben a napokban. A harmónia, nyugalom megtartására való törekvés épp ugyanolyan erős lesz, mint az ingerelhetőség és a nyugtalanság bennünk. E kettő csatáját csakis gondolati szinten tudjuk majd megvívni, miközben leginkább szociális és pénzügyi helyzetünkben következhetnek be kihívások.


Szeretném ezt a cikket apai Nagymamámnak ajánlani, akinek lelke az Újholddal távozott fizikai testéből a végtelen Egységbe. 
Kedves Nagymama, nyugodj békében, emléked örökre szívünkben él.

Ezúttal a Vízöntő olyan életérzést hoz a szívünkbe, hogy csináljunk valami merőben újat, valami olyat, amit egyébként nem szoktunk. Így a Vízöntő által kívánt izgalom és különlegesség hatja át a lelkünket, sőt a „nem érdekel, ha kilógok a sorból” hozzáállás, azaz bátroságunk is felerősödik.
Tehát a Vízöntő azért jön, hogy felrázzon minket, támogassa a megszokottból (és talán az unalmasból) való kitörést. Segít, hogy átlépjuk eddigi elképzeléseink korlátait és „a határtalan lehetőségek óceánjára” kormányozzuk vitorlásunkat.


Mivel az Újhold és a vele feszült viszonyba kerülő harcias Mars is fix jegyekben állnak (Vízöntő ill. Skorpió), így ezt a kitörést, ezt a változást sokkal nehezebb lesz kivitelezni. A Mars nagyon erős ellenállást fog képviselni, mely valószínűleg nem is belőlünk fog igazán fakadni, hanem a külvilágból, pl. a partner, egy kolléga, a család stb. fogja ezt nekünk visszatükrözni: „Jaj, ez hülyeség, úgysem fogod tudni megcsinálni”.
Azonban ekkor érezhetjük a Vízöntő könnyedségét és különcségét, hogy „Márpedig én ezt megcsinálom! Mert meg tudom csinálni!”. A két héttel ezelőtti Telihold célja az önmagunkkal való aktív törődés és ezáltal kreativitásunk felébresztése volt, s most a Vízöntő Újhold keresi azt a medret, ahol megcsillogtathatjuk megtalált, megerősödött egyediségünket.
Közben 3 másik bolygó (a Plútó, a Vénusz és a Merkúr) együttese a Vízöntő jegy urával, az Uránusz bolygóval kerülnek „szóváltásba”. Ez kétségtelenül megingathatja a biztonságos talajt a lábunk alatt. Az idegeskedés helyett helyezzük magunkat inkább egy megfigyelő álláspontra és próbáljuk pénzügyeinket, szerelmi életünket és karrierbéli elképzeléseinket az eddigitől eltérő nézőpontból szemlélni.


Mintha eddig mindig a szobánk egyik sarkából néztük volna a kedvenc képünket, és most átülnénk a szemközti sarokba... Ahonnan talán nem csak a látószögünk változik meg, hanem teljesen új dolgokat, színeket is észrevehetünk ugyanazon a képen. Habár a belső ellenállás valóban extrém erős lehet, próbáljuk meg a körülöttünk zajló dolgokat csak tudomásul venni, de nem ítélkezni felettük.
Ez egyesek számára talán furcsa lehet, mégis rendkívül hatásos módszer. Vagy pedig a problémánkat érdemes most olyan – akár virtuális - közösségbe vinni, ahol hasonló gondokkal küzdő emberek vannak, és a csoportból, embertársaink gondolataiból meríthetünk egészen friss energiát a megoldáshoz.
A Vízöntő Újhold jelmondata tehát: „EGYÉNISÉG VAGYOK ÉS EZT BE IS BIZONYÍTOM NEKTEK”.

Az Újhold meditációt itt találjátok :)

Engedjétek szabadjára igazi önvalótokat és forradalmasítsátok gondolataitokat!
Sebestyén Ági
www.facebook.com/pozitivkisugarzas

További Újholdak 2016-ban
Letölthető havi holdnaptár
Újhold & Telihold aktuális

2016. február 1., hétfő

Holdszünetek - 2016. február


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a februári holdszüneteket: