2016. június 3., péntek

2016. június 5.: Újhold az Ikrekben - Nyitni az ÚJ felé

A nyár első hónapjában két egyforma (Nyilas) témájú Telihold között köszönthetjük az Ikrek Újholdat, mely így egyértelműen felgyorsíthatja a gondolatainkban már megszületett változások megvalósulását. Ez az Újhold különleges lesz abban is, hogy bár rendkívül feszült csillagállást hoz magával, mégis nagyon „egyszerűen” megérthető, megélhető: csak a szeretetnyelvünkre lesz szükség hozzá.


Az Újhold konstellációt látva elsőkörben azt mondanám, hogy a keresztben feszülő energiák teljesen ellentétes irányba húznak minket: Optimista legyek vagy pesszimista? A biztonsági játék vagy a vállalkozószellem visz most engem előbbre? Megbízzak a megérzéseimben vagy racionális érvek alapján döntsek?
Így nem csoda, ha kimondottan túlterheltnek érezzük magunkat mostanában. A legfontosabb feladatunk az lenne, hogy a rengeteg változó (Ikrek-Nyilas, Szűz-Halak) jellegű energia ellenére mégiscsak találjunk egy fix pontot az életünkben. Ehhez sodródnunk kell az árral, be kell fogadnunk a változásokat, el kell engednünk a múltbeli ragaszkodásokat, s ezáltal az ÚJ, a változás lesz az a biztos pont, ami eddig úgy hiányzott.

Kép forrása: mysticmedusa.com

Az Újholdat (Nap és a Hold együttállása) ezúttal az érzékiség, a szerelem és a szépség bolygója erősíti. Ráismertetek? Ez bizony a Vénusz, mely kapcsolatainkra és pénzügyeinkre tereli így a megújulás témáját. Ráadásul szemből (azaz oppozícióból) a Szaturnusz, a Rend őre, segít abban, hogy ne is próbáljunk más életterületek felé tekintgetni. Továbbá támogat minket abban is, hogy kimondjuk a bennünk élő igazságot oly formában, ami a másikat nem megsérti, hanem felemeli.
Minden újhold egy új kezdetet is jelent egyben. Az Ikrek jegy pedig a rugalmasságot és a mentális képességeinket, ügyességünket képviseli. Gondolataink úgy terjednek az Univerzumban, mint a hullámok a vízben. Mintegy mágnesként vonzzák magukhoz a materiális világban való megtestesülést. Minden pozitív gondolatunkból egy napon ajándék lesz.
Tehát elérkezett az idő, hogy gondolatainkat és azok közvetítésének a módját is megváltoztassuk, egy magasabb szintre emeljük; a Vénusszal pedig leginkább kapcsolatainkon keresztül és anyagi tekintetben lesz erre lehetőségünk.

Legyen ez mindannyiunk számára egy igazi új kezdet!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése