2016. április 28., csütörtök

2016. májusi előrejelzés: A megfontolások & az információgyűjtés hónapja

A május egyből egy érzéki Újholddal és a Jupiter, a szerencsebolygó előrehaladásával kezdődik, ami egy stabil, derűs hónapkezdést biztosít. Azonban utána a retrográd Mars hatása miatt inkább hátráltatva érezhetjük magunkat, s a Telihold idején elérjük az előttünk álló 4 hét érzelmi csúcspontját. Viszont a hónap végén a tanulásért & kommunikációért felelős Merkúr újra előrefelé kezd haladni, illetve a Nap és a Vénusz is átlép az élénk Ikrekbe, ami ismét könnyedséget hoz majd napjainkba.

Május 6-án Újhold alakul a Bikában. A Nap és a Hold mellett a kellemes Vénusz és a kommunikatív Merkúr is ugyanebben a stabil jegyben lesz. Tehát ezen holdciklus idején (vagyis körülbelül az elkövetkezendő egy hónapban) a biztonság és a kényelem fontosabb szerepet fognak játszani. Az Újhold kínálta megújulás most belső összegzéseink által mehet végbe, mivel 4 bolygó (Merkúr, Mars, Jupiter és Szaturnusz) is retrográd mozgásban lesz az Újhold idején. A természetesség, melyet birtoklunk és a természet, melynek részei vagyunk, felé fordulás egyáltalán nem esik majd nehezünkre a Bika földes jellegének köszönhetően. Most igazán érdemes lesz a pillanat örömeire koncentrálni, és elfelejteni minden más aggodalmunkat.

Május 9-én a fenti 4 hátráló bolygóból a Jupiter ismét előre fog indulni, s ezzel mintha felszabadítana minket egy megrekedt időszakból. Újra elemünkben érezhetjük magunkat, amikor újra sikerül felismerni lehetőségeinket a mindennapokban és bízunk saját sikerünkben. Sőt, akár egészségi állapotunk javításáért is nagyon sokat tehetünk a Jupiter Szűz jegybéli elhelyezkedésének köszönhetően. Valamint ez a nap a védikus naptár szerint az Akshaya Tritiya napja, ami asztrológiai szempontból az év legkedvezőbb napja, mivel a Nap és a Hold is teljes erejét birtokolja. Így ez a nap minden kívánság beteljesítéséhez tökéletes ;)

Május 20-án a Nap a Bikából az élénk Ikrekbe vált. Jól használjuk ki ezt az előttünk álló 30 napot a kommunikációnk felélénkítésére, tanulásra, kisebb utazásokra, látogatásokra és információgyűjtésre. Próbáljunk nem görcsösek, hanem inkább spontánok lenni és mindig az adott pillanatnak éljünk! Így könnyebben ismerkedhetünk és tanulhatunk, ami fejlődésünk szempontjából igen fontos. Ugyanakkor az erős mentális aktivitás mellett ne feledkezzünk meg a rendszeres pihenésről sem.

Május 21-én Telihold következik a Nyilas jegyében. Mivel a Hold együttállásba kerül a hátráló Marssal, így érzelmileg igazán aktív, sőt kimondottan felkavaró napok elébe nézünk. A Hold fénye „megvilágítja” a Marsot és az általa képviselt energiákat: felszínre hozva ezzel a bennünk lappangó tetterőt és harciasságot pozitív ill. negatív értelemben is. Mivel a Nyilas és a vele szemben álló Ikrek jegy a gondolati tengelyen helyezkednek el, nagyon fontos lesz, hogy mentálisan egyensúlyban maradjunk. Gondolatainkkal ugyanis ellensúlyozni tudjuk az esetleges érzelmi kilengéseinket. Így ez a Telihold lehetőséget kínál nekünk, hogy önfegyelmünk gyakorlása által jobban megismerhessük magunkat.

Május 23-án a Merkúr is újra előre felé veszi az irányt. Gondolkodásunk és kommunikációnk (ugyanúgy, mint mindenki másé is) kitisztul. Ismét nagyobb nehézségek nélkül tudunk komolyabb döntéseket hozni, szerződések megkötésére sokkal kedvezőbb időszak következik, mint a hónap elején.

Május 24-én az érzéki Vénusz az Ikrekbe vált. Ez kedvezni fog bármiféle változásnak életünkben. Társasági életünk várhatóan felélénkül: könnyebben ismerkedünk, vesszük fel és cseréljünk ilyenkor az információkat. Vagy például akár írói tevékenységhez is kedvet kaphatunk.

Teljen kellemesen a májusotok! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése