2015. november 30., hétfő

Holdszünetek- 2015. december


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a decemberi holdszüneteket:

 

2015. november 29., vasárnap

Decemberi előrejelzés: a kapcsolatok és a céltudatosság hónapja

Az év utolsó hónapja is fontos kérdéseket tartogat számunkra. Főszerepben a fegyelmezett Bak energiák lesznek, viszont a kedélyeket ismét egy jelentős Újhold & Talihold fogja felkorbácsolni. A téli napforduló és az ünnepi lelassulás után pedig az energetikai felkészülés következik az Új Esztendőre.


December 5-én a Vénusz átlép a Skorpióba. A hazai -kiegyensúlyozott Mérleg- terep után a kellemet és bájt bizony a szenvedély fogja felváltani. Kapcsolataink intenzívebbé válhatnak, sőt a féltékenység és a birtoklási vágy is sokkal jobban előtérbe kerülhetnek. Ebben a jegyhelyzetben leginkább önmagunk átváltoztatására, nevelésére használhatjuk a minket körülvevő kapcsolatainkat, szeretetet, s minden olyan (pl. művészi) dolgot, amit szépnek találunk.

December 10-én a Merkúr átlép a higgadt Bakba. Így hangulatunk komorabb lehet, sőt, a kimondottan céltudatos, fegyelmezett viselkedés és kommunikáció jellemezhet minket.

December 11-én Újhold következik, a kalandor Nyilas jegyében. Az év utolsó Újholdja igazán elgondolkodtató kérdéseket feszeget majd: vajon mi az élet értelme? Miért érkeztünk erre a világra? Az általános energiaszint igencsak emelkedett lesz az Újhold körüli napokban, még a hatalmi játszmák is kiéleződhetnek. Ugyanakkor a materiális és spirituális világ közötti ellentéteket most tisztábban láthatjuk, mint valaha. A Nyilas talán segít nekünk a döntésben, hogy melyik irányába kellene inkább elmozdulnunk.

December 22-én a Nap is átlép a Bakba. A téli napforduló – az év leghosszabb éjszakája és legrövidebb nappala- után a világosság újra növekedni kezd. Gondolataink legvalószínűbb, hogy a leglényegesebb -életünk elemi- dolgai köré csoportosulnak majd. Azt azonban, hogy számunkra mi a fontos, a legfontosabb, azt már az ezt megelőző, Nyilas időszakban (az életfilozófia jegyének havában) konkrétabban meg tudtuk határozni, illetve fejleszteni a már meglévőt. A Bak megbízhatósága, fegyelme és türelme hozzá tudnak most minket segíteni (élet)céljaink eléréséhez.

December 25-én bekövetkezik az év utolsó Teliholdja, méghozzá „otthonában”, az érzelmes Rák jegyében. Érzelmeink minden bizonnyal a szokásosnál fokozottabbak lesznek idén Karácsonykor. A vágyott érzelmi biztonságot és kötődést teljes mértékben átélhetjük a Szeretet ünnepe idején. Azonban a Telihold feszültsége valószínűleg családi, otthonnal, otthonteremtéssel, honvággyal kapcsolatos kérdéseket is fel fog vetni. Minél nyitottabban kommunikálunk majd ebben az időszakban, annál pontosabb válaszokat fogunk kapni.
A jövő évi Teliholdak dátumairól itt olvashattok.

December 26-án a forradalmi Uránusz előrefelé indul az energikus Kos jegyében. A kardinális kérdés ezen váltás időszakában: a szabadság és ez iránti törekvéseink; illetve mindez újítási vágyunkban, extravaganciában, feszültebb idegállapotokban is megnyilvánulhat.

December 30-án a Vénusz a Nyilasba érkezik. Ezzel a hó elején kezdődött szenvedélyes időszakot lezárva, egy sokkal mozgalmasabb, sőt, kimondottan idealisztikus világnézet jelenhet meg bennünk. Az elmélkedés, valamiféle saját igazság megtalálása vezetnek önmagunk (és a világ) legjobb megismeréséhez és kezeléséhez. Az élettel szembeni elvárásaink az Új Év kezdetén jelentősen megnövekedhetnek.  


Teljen kellemesen a decemberetek & áldott, békés ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Sebestyén Ági

2015. november 22., vasárnap

2015. november 25.: Telihold az Ikrekben- Hol van az igazság?

A mostani Telihold habár nem érzelmi énünket érinti legérzékenyebben, mégis nagyon jelentős hatású lesz. Gondolataink, belső igazságunk teljesen megváltozhat a napokban a tudomásunkra jutó új információk alapján.

Képforrása: cosmicpsychic.com

Telihold idején a Nap és a Hold szembenállásba kerülnek, így két teljesen ellentétes pólusú energia feszül egymásnak. November 25-én ez a Nyilas és Ikrek jegyekben következik be, azaz egyértelműen gondolati síkon ér minket a „válság”. Ráadásul ez alkalommal további konfrontációk is várhatóak, melyeket kezelnünk kell! Ugyanis a Nap mellé szegődik útitársul a filozófikus hangulatban lévő Merkúr és a szigorú, korlátozó Szaturnusz is, melyek szintén kontrasztosan hatnak a Holdra. Majd a Szaturnusz alig 1 napon belül feszült viszonyba kerül a Neptunusszal, ezáltal összeütközést hozva a realitás és elképzeléseink között... Ami nem csak mostanra, de egész jövő évre, 2016-ra is tartogat megoldandó feladatot mindannyiunk számára.

Tehát ezúttal szembekerül egymással a lelkesedéstől túlfűzött Nyilas Nap és az intellektuális Ikrek Hold. Így a Hold élénk, szinte féktelen mentális impulzusokkal ajándékoz meg minket: a mozgás, a kommunikáció, a kapcsolatteremtés és a tanulás iránti vágy bizonyára erősen megjelenik bennünk. Vagyis a szavak és az új információk segítségével sokkal gyorsabban dolgozhatjuk fel a régi sérelmeket, mint bármikor máskor. Szeretnénk most hirtelen annyi új dolgot megismerni, amennyit csak lehet. Azonban a töménytelen mennyiségű információ kezelésével már akadhat némi problémánk...
Egyrészt, mivel a Nap-Szaturnusz-Merkúr együttes felteszi nekünk a kérdést: „mi az igazság a nagy szavak mögött?” Ideológiáinkat tekintve – legyen ez a gazdasággal, politikával, vallással vagy bármilyen más területtel kapcsolatos - bűnösség érzés és félelmek törhetnek elő. A Szaturnusz pedig kőkeményen szembesít minket a valósággal, az igazság súlyával. Míg a Neptunusz rásegít, hogy ebből a káoszból nehezen lássuk meg a kiutat s közben azt súgja nekünk: „kövesd a megérzéseidet!”
Mivel az Ikrek-Nyilas gondolati tengelyen jön létre a kérdés, így fontos, hogy az igazságot magunkban, ne a külvilág nézeteiben találjuk meg. És talán még fontosabb, hogy el tudjuk mondani, miért is hiszünk épp ebben a dologban vagy ideológiában. Ugyanis ha hiányzik az indoklás, akkor talán csak egy új elképzelés fogságába estünk a valódi igazságunk megtalálása helyett.

Kép forrása: sydneygoodwill.org.au

A mostani nemzetközi eseményeket tekintve egyértelműen ellenállásba ütközik (majd) minden új ötlet. Nehéz lesz egy teljesen újszerű megoldást kivitelezni, még akkor is, ha maga az elképzelés kiváló lenne. A határok fizikai és szellemi szinteken is összemosódnak, a Neptunusz még jobban „elködösíti”a felelőtlen nyitottság és a korlátozó, félelmekkel teli zárkózottság közötti választóvonalat.

Megoldást legfőképp a mérsékelt megnyilvánulások és kiegyensúlyozott diplomáciai kapcsolatok hozhatnak. Fel kell hagynunk a tisztán fekete vagy tisztán fehér látásmóddal, mert csak a középúton, az „ez is- az is” megoldásokkal juthatunk előrébb. Mert amit látunk, hallunk mástól, vagy a médiában, az vajon a teljes igazság? Vagy csak egy része annak?

Sikeres keresést kívánok Mindenkinek! 
Sebestyén Ági

2015. november 8., vasárnap

2015. november 11.: Újhold a Skorpióban - Intenzív energiák, önnevelés, regeneráció

A Skorpió a belső (gyógyítás) egészség jegye, így a most benne létrejövő Újhold a legalkalmasabb, hogy lelki jólétünket ápoljuk, frissítsük a tél beköszönte előtt. Lehetőségünk lesz a saját belső forrásunkkal összekapcsolódni, hogy rendet tegyünk végre az eddig mélyen elnyomott érzelmeink között.

Kép forrása: mtmstudioastrology.com


Vagyis a november 11.-ei Újholddal elérkezett az idő, hogy feltöltsük lelki „raktárainkat” a szükséges energiákkal. Mindannyiunknak más-más életterületen kell tudatossággal felvérteznie magát, hogy kvázi egy új, egy jobb -lelki- minőséget nyerhessen. A magok, melyeket most elvetünk, egy darabig csak csendben fognak növekedni bennünk, mire kívülről is érzékelhető lesz a változás. S mindeközben érdemes magunkat olyan emberekkel körülvenni, akik segítenek a belső átalakulásunkban. Lehetnek ők spirituális mentorok, sőt terápiák, de akár társunk, barátaink vagy még a családtagjaink is. Nem biztos, hogy csupán egy egyenesen felfelé ívelő, fájdalommentes utat kell ahhoz bejárnunk, hogy megújulva „ébredhessünk”. Sokszor meg kell élnünk az érzelmi mélységeket, mielőtt elérnénk a még soha nem látott magasságokat.
Tehát ez az Újhold egy teljes transzformáció lehetőségét hozza magával, mely által végleg megszabadulhatunk korábbi félelmeinktől és esetleges kényszereinktől is. A kérdés: „hogyan tudjuk a vágyaiankat és félelmeinket úgy kordában tartani, hogy közben elégedettek is maradjunk?” Ha megpróbálunk betekinteni vágyaink indíttatása mögé, akkor beláthatjuk, hogy nem mindig a saját akaratunk érvényesítése a legjobb módszer. A lemondás, a tudatos elengedés sokkal több szabadságot adhat nekünk, mintha bármi áron ragaszkodunk egy nem megfelelő célhoz... Az akár erőszakos önérvényesítés helyett a saját magunk feletti kontroll, az önnevelés kerül elétérbe a Skorpió által.
Félmegoldásokkal most biztos nem fogunk megelégedni, intuícióink alapján saját, nyers energiánk alkalmazásával szeretnénk célt érni. Mivel a Skorpió ura a Plútó, az alvilág feje, ezért minden olyan dolog érdekli ezt a jegyet, ami szemmel láthatatlan, a felszín alatt zajlik. Talán ott van az igazság, az eddig nem lelt megoldás?
Amit eddig elnyomtunk, az a hold fényénél a szemünk elé, s ezzel tudatunkba kerül, hogy foglalkozzunk vele, hogy dolgozzunk még rajta. A minket megbetegítő viselkedési formákat, magatartás mintákat végre el kell engednünk; különben akár elviselhetetlenségig is fokzódhatnak bizonyos szituációk.
Akik már a változás útjára léptek, stagnálást, sőt megrekedést érezhetnek belső gyógyulási folyamataikban, ami valójában nem gátja, hanem része mindenegyes ilyen folyamatnak.

Kezdjétek el még ma a lelki munkát, hogy a holnap már a megoldást, a megnyugvást hozza!

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2015. november 1., vasárnap

Holdszünetek- 2015. november


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a novemberi holdszüneteket: