2015. augusztus 1., szombat

Augusztusi előrejelzés: A racionalitás és az egész-ség hónapja

A nyár utolsó hónapja a Szűz fennhatósága alatt telik. Az elkövetkezendő 4 hétben nem kell szélsőségektől tartanunk, sokkal inkább a kiszámíthatóság, a megfontoltság és a gyógyulás, gyógyítás kérdései lesznek társaink.


Augusztus 2-án a szigorú Szaturnusz irányt változtat és ismét előrefelé kezd haladni a Skorpióban, és szeptember 18-án visszatér a Nyilasba. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy milyen még nyitott kérdéseket sikerült március óta tisztáznunk, helyére tennünk az életünkben. A régi fejezet(ek)et végleg lezárhatjuk, hogy megnyílhassunk az újnak.

Augusztus 3-án a Szaturnusz és a joviális Juptier hirtelen feszült viszonyba kerülnek egymással. Tulajdonképp úgy érezhetjük, mintha egy kompromisszumot kellene kötnünk a bőség & növekedés valamint a fegyelem & korlátozások között.

Augusztus 7.-étől a kommunikációért, tanulásért felelős Merkúr ismételten 100%-ig otthon érezheti magát a racionális Szűz jegyében. Szervező és analizáló képességeink meghatványozódhatnak, ugyanakkor önkritikánk, kishitűségünk is fokozottabb lehet. A pozitív gondolkodást és az agykontrollt bevetve nagyon hatékonyan gyógyíthatjuk önmagunkat és másokat is, mivel a Szűz az alázat és a gyógyítés jegye is.

Augusztus 9-én az energikus Mars belép a ragyogó Oroszlánba, ahol a tüzes jellegnek köszönhetően nagyon jól fogja magát érezni. Az életkedvünk egyre magasabb szintre kerül, az önérvényesítés, az elismerés és a sikerek fontos szerepet kapnak a hónapban. Ha mindezeket mások segítésére, nagylelkűen és motiválóan használjuk, akkor valódi központi személlyé válhatunk a környezetünkben.


Augusztus 11-én a Jupiter is átlép a Szűzbe. Így mindennapi tevékenységeink, egészségünk, étkezésünk és testsúlyunk könnyebben kezelhetővé válnak mindannyiunk számára. Testi-lelki egyensúlyunkat egyszerűbb megtalálnunk, ha a Szűz uralma alatt állunk. Precizitásunk, alkalmazkodóképességünk, de még házias fellépésünk is erősödhet az elkövetkezendő hónapokban.

Augusztus 14-én Újhold következik az Oroszlán jegyében. A többi konstellációt is figyelembe véve az önértékelés és a kreativitás lesznek az augusztusi Újhold kulcsszavai. A belső kritikus sugallatank és kitartó munkánk által most megmutatkozhatunk a külvilágban is. Továbbá a jelenlévő energiák felhívják majd figyelmünket arra, hogy mely régi mintáktól és félelmektől kellene már megszabadulnunk.

Augusztus 23-án a Nap is a Szűzbe lép, azaz megkezdődhet a nyár utolsó szakasza, felkészülés az őszre és a télre. A hatások tekintetében csak ismételni tudnám, amit a Merkúr és a Jupiter esetében fentebb már leírtam.

Augusztus 27-én a Merkúr ismét „színpadot” vált, méghozzá a diplomatikus Mérleg jegyébe. Egyénenként különböző életterületeken válhat hangsúlyossá a kiegyenlítődés, a kapcsolatteremtés, a harmónia és szépség keresése.


Augusztus 29-én a hónap utolsó eseményeképp Telihold következik a Halak jegyében. Ez a Telihold erőteljesen a spiritualitást, a hitet és a megvilágosodást hozza majd el lelkünkbe. A Szűz precizitásával találhatjuk meg az eszközöket, hogy eljussunk a Halak által teremtett vágyainkhoz. Azonban épp az út során találkozhatunk a kétellyel, a megérzések és a racionalitás között húzódó ellentéttel. A konfliktusok és az elkülönülés helyett mindenképp válasszuk most a közöshöz, az egységhez való tartozást.

Legyen egy fanatsztikus, sikerekben bővelkedő augusztosotok! :)
Sebestyén Ági


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése