2015. április 7., kedd

2015. április 4.- Mérleg telihold és holdfogyatkozás

Nemrégiben gyönyörködhettünk a napfogyatkozásban és máris itt a következő különleges természeti jelenség: a Telihold teljes holdfogyatkozással.

Kép forrása: www.teunneped.hu

Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás csak Telihold idején lehetséges, mikor a Nap, a Hold és a Föld egy vonalba kerülnek, és a Föld elzárja a napsugarakat a Hold elől. Ekkor a holdkorong szép ezüstös-fehéres színe narancsvörösre változik. Teliholdkor minden energia többszörösen hat, amit ezúttal a fogyatkozás csak továbbfokoz. Spirituális értelemben a Hold „eltűnése” elveszi az utolsó külső fényt is életünkből, mintha egy időre egyedül kellene boldogulnunk egy kivilágítatlan, ismeretlen úton. A holdfogyatkozás által lelki-érzelmi életünk sokkal intenzívebb lehet „csak egy átlagos” Teliholdhoz képest.

Emberi kapcsolatok

A mostani Telihold is felszínre hozza rejtett érzéseinket. A Mérlegben álló Hold és a Kosban álló Nap szembeállítja egymással a diplomatikus, alkalmazkodó és az önérvényesítő viselkedést. Ráadásul a Plútó fényszögeinek jelenléte még inkább elmélyíti a kérdéseket: a béke és a harmónia, vagy az önös érdekek fontosabbak-e életünkben? Lelkünkben megtapasztaljuk a férfi és női energiák összecsapását, mintha egy férj és egy feleség vitatkoznának közös megoldást keresve. Felmerülhet a kérdés: tudatos és cselekvő legyek, vagy megérzéseimet kövessem, és hagyjam, hogy csak megtörténjenek velem a dolgok? Választásunkban tükröződnie kell, hogy tudom-e, ki vagyok én, és vajon biztosan tudom-e azt is, hogy a párkapcsolatomban ki vagyok.
Mivel a Hold ezúttal együtt áll a karma jelölőjével, a kapcsolataink motivációi is előtérbe kerülnek. Vagyis szívügyekben a miért nincs velem senki, miért éppen vele találkoztam, miért maradjak vele típusú kérdések felerősödhetnek bennünk. Ez a belső hadakozásunk kivetülhet bármely más (pl. baráti, testvéri stb.) kapcsolatunkra is, legfőképpen szüleinkkel fennálló viszonyunkra.

Kép forrása: www.teunneped.hu

Megoldási lehetőség

Minden Újhold és Telihold energiája támogat minket abban, hogy elengedjünk a már idejét múlt dolgokat és felépítsünk valami teljesen újat. Tehát most is lehetőséget kapunk, hogy magunk mögött hagyjuk a régi, rosszul működő családi és párkapcsolati mintákat, hogy az új dolgoknak, személyeknek adhassunk helyet életünkben. A Mérleg azt fejezi most ki számunkra, hogy az ellentétesen feszülő energiák között az egyensúlyra törekedjünk döntéseink során. Gondoljuk tükörként kapcsolatainkra! A másik hibái tulajdonképpen saját gyenge pontjaikat tükrözik vissza. Ha az énnel összhangba kerülök, a "te" oldallal sem lesz többé problémám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése