2015. február 4., szerda

2015. február 4. Telihold - Kreativitás, barátság-szerelem, önzetlenség

Habár a megszokottnál feszültebbek lehetünk Telihold estéjén, ez a nap mégis mindig remek alkalmat kínál, hogy személyes gyarapodásunkat és spirituális fejlődésünket erősíthessük.

Kép forrása: venuslotus.com

Milyen hatásokat hoz a februári Telihold?

Ezúttal a holdtölte az Oroszlán jegyében történik. Az Oroszlánban járó hold pedig kiköveteli, hogy figyelmünk elsősorban önmagunkra irányuljon. Felerősödhet „oroszlános” önérzetünk, és nehezebben vagy talán egyáltalán nem fogadjuk most el mások véleményét, a kritikáról már nem is beszélve... Mindeközben a Nap az Oroszlánnal szemben, a Vízöntő jegyében áll, mely konstelláció erőteljes feszültséget okozhat az emberi kapcsolatokban. A Vízöntő jegy hatására szabadságra és leginkább gondolatok, ideológiák megosztására, baráti beszélgetésekre vágynánk.

A mostani Teliholdkor ez az Oroszlán-Vízöntő ellentét még inkább kiéleződik, távolságot hozva ezzel kapcsolatainkba. Legyen szó párkapcsolatunkról vagy barátainkról, a feszültség szinte tapintható lesz. Sőt, akár olyan helyzet is előállhat, hogy a szerelem és a barátság között kell választanunk.

Az Oroszlán hatását továbberősíti, hogy a Hold együtt áll a Jupiterrel, ráadásul a lassú mozgású bolygók (Plútó-Uránusz, Szaturnusz-Neptunusz) is hozzásegítenek, hogy változások történjenek életünkben. Minden az egyén (a lélek) és annak szabadsága, kreatív önkifejezése köré csoportosul. A központi kérdés: mely életterületen érezzük magunkat korlátozva? Hol zavarnak meg minket félelmek és akadályok? Ezektől most mind megszabadulhatunk! 

Hogyan hozzuk ki magunkból a legtöbbet?

Mivel az Oroszlán jegyhez a szív, a hát és a vérkeringés tartozik, a mostani Telihold alkalmával a szív energiái lesznek igen aktívak. Felszínre törhetnek elnyomott érzéseink, gondolataink, melyeket már el kell engednünk.
Nagyon fontos, hogy akár egyénileg, akár csoportban megélhessük kreativitásunkat: a hobbinkban, gyerekeinkben, vagy akár konkrét művészi alkotásaink által (zene, írás, festés, rajzolás, tánc stb.)
Ha megpróbálunk szeretetteljesen, önzetlenül cselekedni, őszinteséggel és jóindulattal közelítjük meg a problémákat, akkor garantáltan sikert aratunk. Össze kell hangolnunk a saját akaratunkat a másik fél érdekeivel úgy, hogy közben megtartsuk saját egyéniségünket.
Ha elhanyagoltnak és letörtnek érezzük magunkat, akkor ne a külvilágtól várjuk az elismerést. Hanem önmagunkban keressük meg azt, amitől szerethetőek és nagyszerűek vagyunk!


Felszabadulást, elengedést segítő lelki gyakorlat

Kérjük a Teliholdat vegye át tőlünk a már szükségtelen gondolatokat és érzéseket. Most az elengedést, nem csak a Telihold támogatja, hanem az utána következő, Szűz jegyben kezdődő fogyó hold fázisa is. A gyakorlathoz csendes, kellemes hőmérsékletű szobát válasszunk. Ideális, ha este végezzük el a gyakorlatot, mikor látjuk a holdfényt.
Helyezkedjünk el kényelmesen ülő helyzetben. Hunyjuk be szemünket s vegyünk néhány jó mély lélegzetet. Minden kilégzés közben gondoljunk azokra az érzésekre, történésekre vagy személyekre, akiket szeretnénk békével elengedni.
Képzeljük el, hogy egy tükörsima, kellemesen langyos víz tetején fekszünk. Körülöttünk egy hatalmas, nyugodt erdő fekszik, felettünk pedig a hold ragyog ezüstösen foszforeszkáló fényével. Élvezzük a harmonikus környezetet s közben érezzük, hogy a tudatunk elkezd megpihenni. A holdfény annyira hívogat, hogy hirtelen azt vesszük észre, már nem is a vízen lebegünk, hanem lassan a hold felé sodródunk a levegőben. Szinte súlytalanok vagyunk. Felszabadultnak érezzük magunkat, bármit megtehetünk, bárhová elmehetünk. Óvatosan megpróbálunk egyet bukfencezni odafent az égen. Sikerül és ez még könnyedebbé tesz minket. Engedjük hát ki a belső feszültséget, bukfencezzünk újra és újra, vagy ha úgy esik jól, csak pörögjünk-forogjunk a levegőben!
Ha már teljesen felszabadultnak érezzük magunkat, köszönjük meg a gondoskodó Holdnak, hogy újat tanulhattunk és egyenletesen kezdjünk el a tested felé haladni, amíg nem érezzük újra a lábunk alatt a padlót. Vegyünk két mély lélegzetet és nyissuk ki a szemünket!

Váljék egészségetekre a gyakorlat! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése