2015. január 9., péntek

Saját Évtervező Lista Összeállítása lépésről lépésre

Így lehetsz még sikeresebb az év folyamán

Ha szánunk magunkra és jövőbeli terveinkre megközelítőleg egy órát, akkor óriási lépést tehetünk megvalósításuk felé. Természetesen az Újév remek alakalom egy Saját Évtervező Lista elkészítésére, azonban nem kötelező januárban megcsinálni. (Ideális az is, ha születésnapunkon* vagy Újhold** alkalmával írjuk össze.) Ez a kb. 60 perces munka ugyanis olyan energetikai töltettel szolgál majd vágyainknak, aminek az Univerzum nem lesz képes ellenállni.
Az Évtervező sokkal több, mint ábrándozás, mert konkrét munkát követel meg tőlünk: leírjuk a kívánságokat, meghatározzuk a megvalósításhoz szükséges lépéseket is, továbbá írásos jellegéből fakadóan végezhetünk havi visszaellenőrzést is, hogy tudtuk-e magunkat tartani az addigi tervhez. Mivel jól átláthatóvá, időben tervezhetővé tesszük kívánságainkat, sokkal könnyebben elérhetővé válnak számunkra. Ezt a listát pedig bármikor elővehetjük és újra meg újra megnézhetjük, kipipálhatjuk a már valóra vált dolgokat, vagy épp írhatunk rá újabb célokat év közben is.

Köszönjük az alábbi cikket az angol nyelven író Thomasnak & a Lifessence4u-nak!



A személyes célok összeírása sokat segít abban, hogy hogyan is tudjuk a valóságban realizálni elképzeléseinket. Mialatt leírjuk a terveinket, folyamatosan arra irányul a figyelmünk, amire szükségünk lesz a megvalósításhoz. Sőt, minden olyan probléma is felmerül papírra vetés közben, ami megakadályozhatja, hogy elérjük a céljainkat.

Például: "Szeretnék megtanulni még egy nyelvet." Probléma: "Nyelviskolába menjek, magántanárhoz vagy autodidakta módon kezdjek hozzá?" Ez egy olyan többrétű kérdés, amin akár el is bukhat a tervünk. Ezért mondjuk a terv megvalósításának első hónapjára kitűzhetjük célnak, hogy utánajárunk, melyik lenne a legjobb módszer számunkra. Így maga a döntés is egy teljesített részfeladatnak, pozitív eredménynek tekinthető, azaz lelkesedésünk továbbra is fennmarad. A következő hónapban pedig bele is vághatunk a tanulásba! -Ági megjegyzése

A célok kitűzése segít, hogy átlássuk a hosszú távú célokat és mindig legyen motivációnk az aktuális lépésekhez. Az időbeosztásunktól kezdve a forrásokon át mindent egyben fogunk látni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megvalósítsuk álmainkat.

A Saját Évtervező Lista részei:

I. rész: az előző év

Gondoljunk vissza az elmúlt 12 hónapra. Hagyjunk magunknak elég időt erre, egyáltalán ne sürgessük, stresszeljük magunkat ennél a lépésnél. Írjuk össze életterületek szerint, hogy mely történések voltak igazán hatással ránk. Kérdezzük meg magunktól, elégedettek vagyunk-e, illetve hogy mit értünk el az elmúlt 1 évben. Próbáljunk meg csak azokra az életterületekre koncentrálni, melyek számunkra fontosak. Például a tavalyi éveben nálam ezek szerepeltek: fizikum, család & barátok, spiritualitás, mentalitás, pénzügyek. Természetesen el is vehetünk ezekől, vagy hozzátehetünk más területeket is, mint például párkapcsolat, vállalkozás, munka, tanulás stb. Ha teljes a lista, akkor gondold végig, elégedett vagy-e minden területen az elmúlt éved eredményeivel. Ezáltal láthatod, hol és mennyit fejlődtél. Légy büszke az eredményeidre! Viszont azt is észre fogod venni a kérdések által, hogy hol van szükség változtatásokra.
Mintha egy tükröt tartanál magad elé. Tisztábban fogod látni a dolgokat és képes leszel véghezvinni a szükséges változtatásokat. Útmutatást és ösztönzést nyerhetünk az olyan kérdések megválaszolásából, mint "mit tanultam meg tavaly?" vagy "sikerült elérnem a korábbi célkitűzéseimet?". Fontos továbbá megértenünk, éppen hol tartunk a fejlődésben lelki szinteken: "boldog vagyok most?", "miért lehetek hálás a mai napon?", illetve az ilyen jellegű kérdések segíteni fognak ezt tisztázni. 



II. rész: az idei év új célkitűzései

Ha a fentieket végiggondoltad, akkor elkezdhetsz 100%-ban a jövő évi tervekre koncentrálni. Írj egy újabb listát az életterületekről. Emeld ki azokat, amelyeken javítani szeretnél. Azokra fordítsd a legtöbb figyelmet, melyek harmóniába hozzák az életed.

Például ha sokat dolgozol ülve, akkor a fizikum részhez beírhatod, hogy több sport. Ha rossz szokásod a dohányzás, akkor a mentalitás részbe beírhatod, hogy agykontroll a leszokás érdekében. - Ági megjegyzése

Kérdezd meg magadtól, hogy "melyek a beteljesületlen álmaim?", "vannak-e új, felfedezésre váró területek az életemben?" Ezek is mind-mind kerüljenek be a megfelelő életterületek alá.

Összegezve:
1. Mindig olyan célokat tűzz ki, melyek motiválóak számodra!
2. Mindig írd le a célkitűzéseidet!
3. Cselekedj a terved szerint! (Figyeld a megvalósítási időket.)
4. Mindig ragaszkodj a tervedhez!


Forrás: Thomas Taylor: Setting Up Your Yearly Goals
http://www.lifessence4u.com/2015/01/03/setting-up-your-yearly-goals/

* Születésnapunk asztrológiailag jelentős időpont, ugyanis ekkor kezdődik az új szolárévünk. A szolár horoszkópunk elkészítésével fontos információkhoz juthatunk, hogy személyesen milyen hatások fognak érvényesülni a következő szülinapunkig.

** Minden Újhold remek lehetőséget, százszoros energiát biztosít az új dolgok véghezviteléhez. Erre havonta egy alkalommal van lehetőségünk. A facebook oldalon minden Újholdkor emlékeztetőt olvashattok ehhez egy rövid ajánlott tevékenység lista kíséretében ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése