2014. december 22., hétfő

December 22. - Fogadd be az Újhold támogató energiáit!

A növekedés és befogadás ideje

Az Újhold az új holdciklus kezdete, mely mindig egy lelki megtisztulást, újrakezdést is jelent egyben. Testileg és lelkileg kitágulunk: elérkezik a növekedés és befogadás ideje.
A december 22.-ei Újhold időszaka nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba életünk bármelyik területén és elérhessük céljainkat. Általánosságban a kapcsolatok, a diplomácia, a béke és az együttműködés kerülnek a középpontba, míg egyéni sorsunkban az elindított jövő megszilárdítása és a biztos alapok megépítésének ideje érkezett el.

Kép forrása: teunneped.hu
Az elszántság fél siker

Mivel a komoly Bak jegyébe lép a Nap és a Hold is, figyelmünk a felelősség, a kötelességek, a kitartás és az állhatatos munka köré koncentrálódik. Ugyanezeket érzelmi szinten is átélhetjük: a saját érzéseinkért való felelősségvállalás jelentős szerepet fog kapni. Érzelmeinket csak akkor tudjuk uralni, ha megismerjük és ítélkezés nélkül megéljük őket. Érdemes összegyűjtenünk azt az érzelmi „hulladékot” magunkban, amitől szeretnénk megválni. El kell engednünk -különösen a szép családi ünnep idején- az önpusztító energiákat is, mint például az „engem senki sem szeret”, „nem kellek senkinek” érzéseket. Méghozzá azért, hogy utána végre azt kaphassuk, amire igazán vágyunk. Legyen szó bármilyen érzelmi szükségletről: biztonságról, közelségről, szeretetről, szerelemről, ki kell fejeznünk, mit kívánunk. Ebben az időszakban különösen úgy kell cselekednünk, ahogy a szívünk diktálja! Ne féljünk saját kreativitásunkat használni, hiszen ezáltal tudjuk kibontakoztatni teljesen egyedülálló adottságainkat. A kommunikáció szintén kulcsfontosságú tényező ebben: bátran merjük kimondani érzéseinket és tisztán fogalmazzuk meg szándékainkat.

Egészségügyi vonatkozásban

Újhold napján érdemes böjtölni, akár egy folyadéknapot vagy léböjt kúrát beiktatni, ugyanis a szervezet méregtelenítése többszörösen hatékony ezen időszakban. A stressz ilyenkor sajnos hatványozottabban megviselhet minket, mert gátolja a megújulásunkhoz szükséges nyugalmat.
Próbáljunk meg kivonni magunkat a hétköznapi rohanásból és igyekezzünk csak magunkra figyelni. Tehát Újhold estéjén pihenjünk, relaxáljunk vagy meditáljunk, esetleg egy finom citromfű tea társaságában vegyünk sófürdőt. Ha egyikre sincs lehetőségünk, akkor viszont rendkívül eredményes lehet egy mindössze félórás sós lábfürdő is.
Tehát gyűjtsétek össze gondolatban vagy írásban, hogy mi mindenhez szeretnétek az Újhold teremtő energiát felhasználni. Legyetek nagyon őszinték és szókimondóak! A hiedelem úgy tartja, ha ilyenkor zsebünkben ezüst pénzérmét forgatunk meg, a vagyonunk növekedésnek indul. Próba, szerencse :)

Sikeres teremtést és áldott, békés Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése